Kada se u životu pojave oluje i nevolje, ono što nikako ne treba da nam bude opcija jeste očajanje. Vodite računa o svom umu i svojim mislima. Pazite kako razgovarate sami sa sobom. Ne dozvolite negativnosti da umanji snagu koja je u vama.

U situacijama kada se osećate loše i kada vas život negativno iznenadi, podsetite sebe koliko puta ste iz takvih situacija izašli kao pobednik. To možete i sada!

Evo kojih 7 stvari sebi treba da kažete kada vam se čini a gubite tlo pod nogama:

1. Mogu sebi da priuštim da počnem ispočetka. Dozvoljavam sebi da pravim greške. Dozvoljavam sebi da budem čovek. Ovo je novo poglavlje mog života i svakim svojim korakom učim nešto novo.

2. Ne bežim više ni od koga i ničega. Odstupim korak unazad i smirim se. Prihvatam sadašnji trenutak i učim da živim ovde i sada. Ja sam tamo gde treba da budem i to je sve što je važno. Svaki korak i svako iskustvo su neophodni za moj rast.

3. Koristim razočarenje koje oseća moja duša i frustraciju u srcu da me motiviše... a ne da se ljutim. Ja kontrolišem kako ću reagovati na ono što mi se dešava.

4. Obećavam da ću se fokusirati samo na sebe. Ne poredim svoj napredak sa napredovanjem drugih ljudi. Svako ima svoju priču, svoj put, svoju sudbinu. Fokusiram se na korak koji moram da preduzmem i da ga maksimalno iskoristim.

5. Ne dozvoljavam da frustracija ili strah odlučuju o mojoj budućnosti. Moj život je rezultat mojih dosadašnjih odluka. U mojoj je moći da izaberem šta će se dalje desiti. Navodim svoje naredne godine.

6. Imam strpljenja na putu kojim hodam jer je strpljenje autentičan izraz poverenja, prihvatanja, mira i sreće. Strpljenje je znak snage.

7. Ova borba je deo moje priče. Ova borba me uči važnim lekcijama. Ova borba me oblikuje i pomaže mi da postanem jača.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

KREĆE NEPRIMETNO, A ONDA SE INTENZITET POVEĆAVA! Psiholog upozorava na prve znake psihološkog nasilja MOGU BITI U VEZI SA ODEĆOM Kurir televizija