Prvi sastanak je uglavnom najuzbudljiviji i imate toliko toga da pričate i saznate jedno o drugome. A sto sastanaka nakon? I u nekoj dugoj vezi treba održati taj komunikacijski polet sa njenog početka, a postoje pitanja koja mu sigurno još niste postavili, a koja će vam dodatno produbiti odnos.

Možda vam se čini kao da ste do sada iskoristili već sve teme, ali uvek postoji nešto što još ne znaš o njemu, nešto što bi te moglo iznenaditi.

Doktorka Terri Orbuch, profesorka na Univerzitetu Oakland u Michiganu i autorka knjige o koracima do bračnoguspeha, kroz poslednjih 30 godina imala je iskustva sa 370 parova.

"Jedna vrlina srećnih parova jeste ta da su intimno upoznati sa unutrašnjim životima i društvenim svetovima onog drugog", kaže Orbuch za Women's Health.

Orbuch napominje da to ne vredi za male teme koje svakodnevno spominjete. Umjesto toga probajte "s onom vrstom pitanja koja ste postavljali kada ste se prvi put upoznali", objašnjava Orbuch.

Pa pre nego što ga upitate kako je bilo na poslu ili jutarnjem trčanju, uzmite radije u obzir sledećih devet pitanja.

"Kada bi osvojio lutriju, kuda bi sve otputovao i zašto?"

"Ovo govori puno o kakvim avanturama i putovanjima vaš partner sanja", kaže Orbuch.

"Ako bi mogao biti bilo gde na svetu u ovom trenutku, gde bi to bilo i što bi radio?"

Svi mi želimo da naši partneri budu posebno znatiželjni oko toga ko smo mi duboko u duši, kaže stručnjak za odnose i psihoterapeut Gin Love Thompson. Postavljanje ovakvih značajnih pitanja moglo bi biti intenzivno pa je najbolje oblikovati ih na zabavan i jednostavan način dok povećavamo nivo energije i uzbuđenja samim tim što želimo saznati nešto što se krije duboko u njemu.