Još u detinjstvu usvajamo određena negativna uverenja, od roditelja, vaspitača, učitelja, a kroz život raznim bolima i negativnostima doprinesu i lažni prijatelji i pogrešni partneri. Bez obzira kako su nastale, negativne misli se talože u našoj glavi, a to nepovoljno utiče na naš uspeh, životni put, ostvarenje želja... Sprečavaju nas da budemo najbolaj verzija sebe - ona koja u životu može baš sve!

Evo koji stavovi nas najviše sprečavaju da živimo bolje:

1. "Nisam dovoljno dobra" - Ovo nastaje iz uprnog poređenja sa drugim ljudima. Zaboravljamo da je svako od nas individua za sebe, sa svojim uspesima, potrebama, mogućnostima. Često o drugima stvaramo i idealizovane slike koje su zapravo samo naša iluzija. Poređenje sa drugima donosi samo negativnost, a jedina osoba sa kojom treba da se poredite ste vi sami.

2. "Neću biti srećan dok..." - Ukoliko čekate da se nešto dogodi - novi posao, preseljenje, odrastanje dece, putovanje - da biste bili srećni, od vaše sreće nećete puno dobiti. Ukoliko sreću povezujete samo sa spoljašnjim iskustvima, budite sigurni da ćete i kada se desi ono što priželjkujete, pronaći nešto novo što treba da se dogodi da biste bili srećni. Sreća je iznutra, SADA i OVDE!

3. "Prekasno je da se nešto promeni." - Još jedna iluzija koja nas tera da se držimo nečega nad čim imamo moć.Ponekad je teško rizikovati, ali ne možete znati šta će se dogoditi ako ne probate, ako se ne potrudite. Odustajanje je slabost, a vreme nikada nije faktor koji može da nas ograničava. Postoji izreka - "Nikada nije kasno da sanjate novi san ili ispunite novi cilj."

4. "Još nisam spreman." - Niko nije 100% siguran u svoje postupke, niko ne može da zna šta će biti sutra ili za godinu dana. Niko ne zna put do dobrog života, pokriven je maglovitim tajnama. Da biste živeli bolje, moraćete neko vreme da prođete kroz maglu – sa potpunim slepilom i velikim sumnjama da je ovaj put pravi. Možda i neće biti, ali ćete iz ovoga nešto naučiti.

5. "Nemam vremena." - Zašto mislite da ćete u budućnosti imati više vremena? Ukoliko je vaš izgovor da nemate vremena da ostvarite svoj san, cilj ili ono što vas ispunjava, to onda i nije vaša istinska životna misija!

Izvor: Sensa