Biti mentalno jaka žena ne znači biti hladna, rezervisana, niti žena koja nema slabosti, već osoba koja je spremna da se izbori sa izazovima i koja se, uprkos svemu, trudi da zadrži pozitivan pogled na sebe, na život, na druge ljude.

Evo kojih 12 karakternih osobina ima mentalno jaka žena:

1. Jake žene znaju ko su zaista - One su već identifikovali svoje potrebe i svoje ciljeve. Svoje snove uvek stavljaju iznad svega. Ne stide se da pokažu svoje pravo ja. Iako je život brz proces, snažne žene će nastaviti da rastu ostajući verne sebi, prepoznaju svoje snage i koriste je kao pokretač za uspeh u životu.

2. Jake žene mogu da se zauzmu za sebe - One rade na svom samopouzdanju, svesne su i svojim h mana i nedostataka, ali znaju kako sa njima da se nose. Na svakom životnom polju znaju da se zauzmu za sebe i da bez oklevanja kažu šta je ono što žele, a šta neće tolerisati.

3. Jake žene vole da izazivaju same sebe - Žele da nastave da rastu i unapređuju se, tako da imaju tendenciju da izađu iz svoje zone komfora. Stalno teže usavršavanju i uživaju u tome da uče i saznaju nove stvari. Ako nešto ne znaju, ne ustručavaju se da postavljaju pitanja i dobiju odgovore.

4. Imaju svoje slabosti - Mentalno jake žene su svesne svojih slabosti i nedostataka, i one se suočavaju sa preprekama, izazovima i raznim previranjima u živoptu. Ipak, kroz njih se trude da prođu što bezbolnije, da menjaju ono što mogu, a otpuste ono što je van njihove kontrole.

5. Jake žene znaju kako da budu srećne - Odlučne su da ostanu srećne i zabavne u svakodnevnom životu. Čine sve da obraduju svoju porodicu i prijatelje, ali ne zaboravljaju na vlastite potrebe. Iako su ozbiljne u postizanju ciljeva, one ne shvataju život preozbiljno.

6. Osećaju se udobno u sopstvenom telu - Velika, mala, mršava ili sa viškom kilograma, mentalno jaka žena srećna je tu gde je. Naravno, oan radi na tome da postigne ono što želi i u izgledu, ali se ne opterećuje, ne očajava, ne stidi. Zadovoljna je sobom i zna kako da se oseća dobro u svojoj koži.

7. Nezavisne su - Mentalno jaka žena se trudi da bude nezavisna i samostalna. Naravno, kada je potrebna pomoć najbližih, ne stidi se da raži podršku. Međutim, emotivna, materijalna i bilo kakva nezavisnost, za nju je važna životna misija.

8. Romantične veze nisu jedini prioritet u njenom životu - Ljubav i odnosi su za nju od velike važnosti i vrednosti, ali ona nikada neće učiniti ove stvari centrom svog sveta. Ona će vezi dati vrednost koju zaslužuje, ali neće dozvoliti da partner preuzme ceo njen život.

9. Zalaže se za svoja uverenja - Spremna je da otvoreno govori ono što misli i da odbrani ono u šta veruje.

10. Ona zna kako da uskladi posao i privatni život - I jedno i drugo joj je važno i nikada ne dozvoljava da joj bilo šta stane na put.

11. Zna kako da prihvati neuspeh - Ona ima prilično dobru ideju o tome šta želi u životu i kako to postići. Dobra stvar u vezi ovoga je što ona zna kako da prihvati neuspeh. Ona zna da ima mnogo puteva koji vode do njenih ciljeva.

12. Ponosna je na sebe - Jedan od znakova mentalno jake žene jeste to da je ona svesna svojih vrednosti, kvaliteta i sposobnosti. Ponosna je na ono što je postigla i to je motiviše da osvoji neke nove horizonte života.

Izvor: Sensa