Emocionalno nedostupne žene su izrazito oprezne kada su u pitanju lični odnosi. Možete biti emocionalno nedosupni, a da toga niste ni svesni. Pisali smo o emocionalno nedostupnim muškarcima, ali kakva je situacija kada su žene u pitanju? Koje su osobine emocionalno nedostupne žene?

Sklonost prosuđivanju i kritika drugih

 Žena koja je patila u prošlosti može nesvesno zaštititi svoja osećanja. Jedna metoda kojom mozak izbegava emocije je rasuđivanje. Žena koja uvek ima šta da kaže o drugim ljudima ne radi ništa osim što beži iz sopstvenog života. Ako primetite da ste skloni da na sve gledate kritično i osuđujete druge, zapitajte se šta zaista osećate u svojoj duši?

Poverenje u sebe

 U stvari, sve druge karakteristike koje vas mogu učiniti emocionalno nedostupnom potiču iz ovog uzroka. Isprobajte različite tehnike koje vam mogu pomoći da steknete poverenje u sopstvenu snagui omogućiti vam da u potpunosti živite u miru sa svim svojim osobinama.

Nemogućnost izbora između nekoliko ljudi

 Da li ste upoznali nekoga zanimljivog, ali još uvek žudite za svojim bivšim? Ne možete da se odlučite između dva udvarača? Kada započnete vezu, da li počinjete da žalite zbog izbora partnera? Samo vaš um želi da vas zaštiti od patnje. Ali šta vaše srce zapravo kaže?

Izbegavanje sukoba

Emocionalno nedostupne osobe nisu zainteresovane za razgovor o osećanjima i izbegavaće to po svaku cenu. Ako prođete kroz ovo, sigurno ne želite da se svađate, jer bi tada vaše emocije mogle izaći na videlo. Bilo bi dobro da nekim dubokim temama pristupite sa nekim bliskim, u koga imate poverenja, da „uvežbate“ ranjivost.

Šta se preporučuje da uradite ako ste među emocionalno nedostupnim ženama

 Terapeuti kažu da kada označite nekoliko od gore navedenih karakteristika, morate proći kroz proces isceljenja. Ovo će vam pomoći da bolje upoznate sebe i da lečite rane duše koje vas teraju da obučete oklop. Potrebno je mnogo strpljenja i nežnosti, jer ovi odbrambeni mehanizmi verovatno rade godinama. Korak po korak, uspećete da razumete svoje emocije i osećanja. Pre nego što uđete u vezu, potrebno je da volite sebe i da znate kako da to pokažete. Kasnije ćete moći da otvorite svoje srceda potencijalnom partneru ponudite ljubav, ali i da primite ljubav koju on može da vam ponudi.

Pročitajte još i 8 STVARI KOJIH MORATE DA SE ODREKNETE DA BISTE BILI SREĆNI: Najvažnije je da odustanete od izgovora i traženja prečica.

BONUS VIDEO:

Oslobodite se mišljenja drugih ljudi description: Ako stalno brinete šta drugi misle o vama odgovorite sebi na ova pitanja TikTok/drjuliesmith

 Sensa/M.D.