Transformativna igra za četvrtu čakru je prava jesenja. Uvodi nas u deo godine u kome je potrebno znati ući u smirujući ritam koji nas vodi u izdah, u opuštanje i u bliskost sa sobom. Ovo je vreme lepe tranzicije kada možemo da privremeno pozdravimo jarko Sunce i leto i da poželimo dobrodošlicu Mesecu, ili onom delu godine koji nas uvodi u naša unutrašnja stanja povećanja bliskosti sa onim najnežnijim i najdubljim delom sebe. Sada je idealno vreme da naučimo kako da razvijemo još veće poverenje u sebe, a time i u druge ljude i sam život. Vreme je da naučimo kako da prepoznamo želje srca, kako da ih ostvarimo i na tom putu se setimo još dublje ko smo.

Ovu igru prisećanja ćemo sprovesti preko mesečevog pomagala - ogledala, u kome možemo videti onaj deo sebe koji ne vidi naš svesni deo, već ga osećamo manje ili više jasno. Konačno, najvažnija inteligencija jeste inteligencija srca i sposobnost da osvestimo svoje istinske želje - želje svog srca. U ovome nam može pomoći transformativna igra za srčanu čakru - noćna vežba sa ogledalom.

Pre nego što objasnim kako ćemo se igrati, želim da vas motivišem da stvarno radite ovu vežbu svih 28 dana tako što ću vam reći koji su njeni benefiti. Najpre, ova vežba otvara i balansira našu srčanu čakru (Mesečev energetski centar) i svaki dan nas uvodi sve dublje u stanje bliskosti sa sobom. Ovo je divno stanje, jer kada je čovek blizak sebi on ne čini ništa protiv sebe ali, isto tako, ni protiv drugih i prirode.

Energetska psihologija: vežba tapkanja tačke na meridijanu pluća...

Rečju, kada nam je potpuno otvoren Mesečev centar, mi ne možemo više da radimo stvari koje nisu u skladu sa nama i time počinjemo spontano da činimo, jednu po jednu, samo one stvari koje jesu u skladu sa onim što mi u svojoj suštinskoj, nenameštenoj, spontanoj, opuštenoj, iskrenoj prirodi jesmo. Ova vežba suptilno i svaki dan pomalo omogućava odbačenim ili zapostavljenim delovima nas da izrone u svest, da se integrišu i budu prepoznati kao lepi i dobri, što je najbrži način za otvaranje toka ljubavi i samopouzdanja (pouzdanja i poverenja u sebe).

Vežba za narednih 28 dana za 4. čakru (Mesec) - Vežba ogledala

Stanemo ispred ogledala, obratimo pažnju na sebe i gledamo sebe u oči kao da gledamo drugu osobu. Vrlo često, kada čovek gleda sebe u ogledalu on zna da je to on i samo prolazi pogledom, ali kao da mu nije pažnja na toj osobi. Sada zastanite i gledajte u oči osobu koja je u ogledalu. Pozvaćete je svojim imenom, obratićete joj se i zahvaliti se za postignuća koja ste imali tokom dana (šta god da ste uradili) i za sve što jeste.

PageBreak

Otvorite tok ljubavi i samopouzdanja

Zahvalite joj se za sve što je tog dana uradila. Na primer: "Ana, hvala ti što si to uradila, što si ustala na vreme i uspela da to obaviš" (šta god da je to). Za svako postignuće koje vidite dajte tu zahvalnost. Zahvalnost je mnogo bitna stvar. Na njoj se, zapravo, razvijaju bliskost i poverenje. Proces uvek završite porukom: "Volim te." I osećajte to što ste rekli toj osobi. Nakon toga ostanite da gledate osobu u ogledalu i recite joj: "Ti možeš da se setiš ko si". Videćete da polako izraz u očima počinje da se menja i da zaista dolazi do uspostavljanja kontakta sa dubljim delom sebe.

Nemojte se uplašiti, to ste samo vi potpuno bliski sa sobom i svim onim što jeste. Ono što ćete sigurno dobiti u toku ovih mesec dana jeste povećanje poverenja u sebe, bolje poznavanje sebe i otkrivanja divnih stvari koje u sebi nosimo. Za ceo ovaj proces je dovoljno odvojiti svega 1 minut pred spavanje. Na ovaj način konstantne vežbe 28 dana, mi šaljemo nekoliko poruka našoj podsvesti - da radimo nešto lepo i dobro za sebe i da znamo sebe da nagradimo.

Unutrašnja mudrost: kako da pitate svoju životinju moći sve što vas interesuje...

Na taj način mi dajemo podršku i pažnju sebi, a svako ko ima podršku i pažnju mnogo brže u svemu napreduje i želi da uradi još više i bolje. Iz mog iskustva najbolja podrška koju možete da razvijete i dobijete u životu je sopstvena - (na taj način se otvaramo i za potpunu podršku Univerzuma i svih u njemu).

U ovome vam mogu pomoći 3 transformativna alata iz energetske psihologije -PROBAJTE:

1. Energetske vežbe za 4. energetski centar (Mesec) - spajanje suprotnosti kroz srce.

2. Duhovni životinjski vodiči - Životinjska esencija Divlji konj - poverenje u sebe i svet oko sebe.

3. Anđeoska esencija - Anđeo Mumiah - spajanje i održavanje jedinstva različitih svetova.

Izvor: Sensa