U novoj godini kreiramo želje i ciljeve, razvijamo optimizam i nadamo se dobrom, a prema feng šuiju važno je da obratimo pažnju na određene elemente u domu kako bismo privukli pozitivnu energiju. Prema kineskom kalendaru 2022. godina biće u znaku Vodenog Tigra. Postoje određenei pšredmeti za koje feng šui stručnjaci smatraju

U novoj godini svi čekaju samo dobre vesti i najbolje rezultate kako u profesionalnoj aktivnosti, tako iu ličnom životu. Ali da li ste znali da su mnogi Feng Shui predmeti kupljeni i smešteni u kuću sposobni da mogu usmeriti snažne tokove energije tako da uspeh ne napušta vaš dom tokom cele godine. Evo o kojim stvarima je reč:

1. Akvarijum - Veruje se da akvarijum privlači ne samo profesionalnu sreću, već i pomaže u održavanju finansijskog blagostanja. Što se tiče stanovnika akvarijuma, dajte prednost ukrasnim ribama sa crvenim i žutim peraijima - bojama sreće, napredka i obilja. Važno je da akvarijum uvek bude čist i sređen, a stručnjaci ističu da je najbolja lokacija za akvarijum je jugoistočni ugao prostora kojim raspolažete.

2. Dekoracija od metala - Sve vrste metalnih figura ili metalnih predmeta koji proizvode zvukove, poput zvona, pomažu u privlačenju uspeha u kreativnosti. Takav dekor bi svakako trebalo da bude u vašoj kancelariji u godini Tigra. Takođe, možete nabaiti metalnu figuru ove životinje i postaviti je u sektor novca ili razvoja. Prema feng šui učenju tigar personifikuje neobuzdanu energiju i rado je deli sa svojim vlasnikom. Za aktivne ljude, koji su izuzetno posvećeni karijeri, takav ukras će biti odličan "magnet za uspeh".

3. Ogledalo - Verovatno najmističnija stavka na našoj listi. U Kini se i dalje veruje da je ogledalo provodnik moćne energije, kao i veze sa drugim svetom. Međutim, ovaj predmet može biti prilično opasan ako se pogrešno postavi u kuću. Ne bi trebalo da okačite veliko ogledalo ispred vrata ili prozora – tako ćete samo blokirati protok pozitivne energije, umesto da se zadržava u vašoj kući. Pokušajte da okačite ili stavite ogledalo u dnevnu sobu ili radnu sobu, ali ne u spavaću sobu ili dečiju sobu.

Kako okititi novogodišnju jelku u godini Vodenog Tigra - pročitajte OVDE!

4. Biljke - Ako planirate da izaberete biljku za svoju radnu sobu ili dnevnu sobu, odlučite se za male biljke u saksiji kako bi mogle da stanu na vaš sto ili prozorsku dasku, ali da i dalje imaju sunčevu svetlost u vašoj sobi. Fikus ili krasula će apsorbovati sve negativno kako bi energija u vašoj kući preostala pozitivna i kako biste dobili rezultat koji ste očekivali. Preporučuje se da ne ne postavljate biljke u spavaću ili dečiju sobu.

5. Lampice - Zašto ne ostavite lampice da svetlucaju u domu cele godine? Svetlost postavljena iznad ulaznih vrata stvara posebnu atmosferu koja podstiče kreativno raspoloženje. Takođe, možete postaviti lampice u svoju kancelariju umesto stone lampe. Uopšteno gledano, pokušajte da izbegavate prejako svetlo koje troši mnogo energije, ali u isto vreme nemojte boraviti u previše mračnoj prostoriji. U Kini, osvetljenje igra veoma važnu ulogu u opremanju životnog prostora, veruje se da dovoljno svetla pomaže da se se zaštitite i ostavite negativnosti izvan kućnog praga.

Izvor: Sensa