Prema fengšuijunovčanik treba uvek da bude uredan kako bi energija novca bila povoljna. Zato iz novčanika i pregrada treba izbaciti sve nepotrebne kartice vizit karte, papiriće računa, a ostavite mesta za novac koji treba da bude uredno složen prema iznosu sume i veličini novčanice.

Urednost je preduslov za privlačenja više novca, ali pored novčanica, u novčanik možete ubacuiti i 3 amajlije za koje se veruje da mogu umnožiti obilje:

1. Srećna novčanica - to može biti novčanica koju ste dobili od prijatelja koji vam je kupio novčanik, ili neka strana valuta koja vas podseća na lepo putovanje, kao i novčanica koju vam je poklonila draga osoba. Takođe, to može biti novac koji štedite i onda ga koristite i kao simbol za poboljšanje finansija. Važno je da ta novčanica za vas ima posebnu vrednost, ne materijalnu, već da vas asocira na nešto pozitivno.

2. Detelina sa četiri lista - za ovu amajliju svi znamo, kao i za osmeh na licu koji se pojavi kda je pronađete. U novčaniku možete držati i detelinu koju vam je poklonila draga osoba. Kako bi duže trajala, detelinu sa četiri lista ispresujte, a onda je ubacite u nekui papirić ili zip kesicu i čuvajte kao talisman za sreću u svom novčaniku.

3. Kineski feng šui novčići - nazivaju se još i I-Ching novčići, a kako bi delovali, potrebno je da grupa od 3.6 ili 9 novčića bude zavezana crvenim koncem ili kanapom. Osim što privlače obilje, ovi novčići se smatraju amajlijom za sreću i opšte blagostanje. Mnogi ih kače u kući, kancelarijama, automobilu, a vi ih možete nositi u novčaniku.

Izvor: Sensa