Već nekoliko godina boho stil je u trendu kada je u pitanju uređenje stana, ali i bašte. To znači korišćenje prirodnih materijala- drveta i pruća. Kada su saksije u pitanju, popularni su urasni držači ispleteni od pruća ili kanapa u stilu makrame. Ništa od toga ne morate da kupujete, možete da napravite sami. Donosimo ideju za jegan lagan "uradi sam" projekat.

Da li ste znali da od stare plastične hoklice može da se napravi saksija za cveće? Zvuči neverovatno, ali može! Ako ima četiri noge i četvrtast oblik, prvo treba da uradite je da odredite kako želite da stoji, uža strana dole, a šira gore ili obrnuto.Trebaće vam još nekoliko metara kanapa i topli silikon.

Počnite da obmotavate kanap oko spoljnjih stranica stolice, idući u krug. Treba da bude zategnuto i da ne ostavljate prostor između. S vremena na vreme stavite malo silikona kako bi se kanap zalepio i kako ne bi klizio. Ukoliko želite da napravite kontast, kupite kanap u dve boje pa deo obmotajte jednim, a deo drugim kanapom. Po želji, kanap kasnije možete ofarbati u boju koju želite ili ostaviti u natur nijansi.

Za detaljniji postupak izrade pogledajte video ispod:

Kako napraviti saksiju od stolice tiktok/tia_2192

Izvor: Sensa