Prema feng šuiju, ogledala su najčešće mesta na kojima se skuplja negativna energija, a pozitivna či energija nestaje, odlazi, odliva se "poput vode niz cevi". Zato je posebno važno paziti na uređenje ovog prostora kada je reč o feng šuiju, naročito prilikom postavke ogledala.

Važno je da se u odrazu ogledala ne vidi wc šolja. U suprotnom, to simbolizuje da vaš prosperitet, sreća i dobre energije odlaze iz doma. Ukoliko baš ne možete ovo da izbegnete, pokušajte da se u odrazu ne vidi cela wc šolja, kao i da wc šolja kada se ne koristi uvek bude poklopljena.

Takođe, u odrazu ogledala ne bi trebala da bude obična bela površina zida ili pločica, jer to može simbolizovati "isušivanje" ili nedostatak pozitivne energije.

Povoljno postavljanje ogledala može biti na vratima kupatila. U feng šuiju se smatra da ovako ogledalo odbija svu negativnu energiju i sprečava loše vibracije. Takođe, ovo može biti izuzetno praktično, a i smanjuje rizik da se nakupljena negativna energija iz ovog prostora prenese na ostatak kuće.

Najpovoljnije je prema feng šui stručnjacima okačiti ogledalo na obe strane vrata u kupatilu - tako dobijate dupli pozitivan efekat. Važno je da vrata kupatila i toaleta uvek budu dobro zatvorena.

Evo još nekoliko feng šui saveta za kupatilo i wc:

- Držite vrata kupatila i poklopac toaleta zatvorenima kada ih ne koristite

- Kupatilo treba da bude sveže, prozračno i mirisno

- Nemojte zatrpati kupatilo prljavim vešom ili sa previše stvari

- Odmah zamenite polomljene ili istrošene predmete kao što su plastične bočice, istrošen sapun, stare zavese za kadu, stare četkice itd.

- Izbegavajte kupatilo koje gleda na spavaću sobu ili kuhinju

Izvor: Sensa