Feng šui je drevna kineska filozofija uređenja prostora koja ima za cilj da u domu vlada i slobodno teče pozitivna energija. Kada je reč o ljubavi, feng šui se najčešće bazira na spavaćusobu, bez obzira da li želite da unapredite vezu ili pronađete partnera.

Kako uz pomoć feng šuija poboljšati seksualni život?

Otkrivamo 9 saveta feng šui stručnjaka koji mogu začiniti seksualni život i povećati erotsku energiju:

1. Postavite svoj krevet na dobro mesto - Najbolje mesto za postavljanje kreveta jeste tako da uzglavlje kreveta bude prislonjeno uz čvrsti zid. Ako je moguće, izbegavajte da podnožje kreveta bude postavljeno pored vrata ili ka vratima, jer to može izazvati odliv energije iz spavaće sobe. Ono što se smatra idealnim prema feng šuiju jeste da vidite ceo krevet sa strane dok ulazite u sobu.

2. Očistite nered - U feng šuiju nered je najveći blokator pozitivne energije. Ako želite bolji ljubavni i seksualni život, važno je da spavaća soba uvek bude uredna, bez previše stavri, knjiga i papira. Krevet stalno treba da bude raspremljen kada ne ležite i oslobođen o nepotrebnih stvari. Takođe, u spavaćoj sobi ne držite kutije za odlaganje prljave odeće.

3. Eliminišite elektronske uređaje iz sobe - Možete zadržati svoj sat, ali ako morate imati TV ili računar itd., sklonite ih u ormarić. Osim što ćete smanjiti negativno zračenje, iamćete kvalitetniji san, ai vaša pažnja će biti fokusirana na odmor.

4. Napravite ravnotežu - Feng šui predlaže da imate isti noćni ormarić sa obe strane kreveta. Važno je da budu jednake veličine kako bi energija partnera bila izjednačena. Osnove feng šuija sugerišu da ne gurate stranu kreveta uza zid. Ostavite dovoljno prostora za prolazak i za noćni ormarić. Oni koji su usamljeni, mogu fioku od drugog ormarića držati praznu kako bi stvorili energetski prostor za partnera kojeg trenutno nemaju.

5. Izaberite pravu umetnost - Neka na slikama u spavaćoj sobi bude prikaz mirnih pejzaža ili prizora, mirne vode i okeana. Izbegavajte bilo koje umetničko delo koje prikazuje nasilje, oluje ili razdor jer je to energija koja donosi negativnost. Takođe, ne držite slike na kojima je prikazana usamljena žena. Odlučite se za prikaze parova, kako ljudi, tako predmeta i životinja.

6. Uklonite premete koji "kradu" energiju - Na primer, ako se vrata kupatila vide iz vašeg kreveta, držite ta vrata zatvorena. Takođe, sušeno cveće umrtvljuje energiju, dok sveže cveće može pozitivno da se odrazi na ljubav i strast, ali ne smete sa njim preterivati. Ogledalo ne treba da bude naspram kreveta. Ako vam je važno a ga imate u spavaćoj sobi okačite ga ili zalepite unutar ormana.

7. Oslobodite prostor od predmeta koje vas podsećaju na bivšeg partnera - Ako ste u novoj vezi, sklonite poklone i stavri bivšeg partnera, kao i ono što vas podseća na njega, jer to može nepovoljno uticati na energiju nove veze.

8. Aktivirajte svoja čula - Pusitte muziku koaj vam najviše prija, ali ne da bude previše glasna. Podesite osvetljenje u spavaćoj sobi tako da bude romantično. U ovu svthu možete koristiti mirišljave sveće. Sveće sa svojim treperavim prigušenim svetlom uvek stvaraju veoma romantično okruženje i mogu izazvati porast seksualne želje. Ispunite sobu mirisima, a u za erotsku energiju posebno su efikasni mirisi sandalovina, neroli i jasmina.

Izvor: Sensa