Nakon raskida veze, kada se vrednije stvari razdele, ostaju sitnice, pokloni, sva ona iznenađenja koja su vas nekada radovala, a sada vas poidsećaju na njega. Slike, plišane igračke, nakit, mirišljave sveće, poruke okačene na frižideru... Sve ove sitnice u vama mogu probuditi određena osećanja, otežati vam proces da prebolite, ali verovatno vam je žao da ih odbacite.

Otkrivamo 7 razloga zašto ne treba da čuvate stare poklone bivšeg partnera:

1. Bolna sećanja - Raskid je težak i neće biti lakše ako prolijete suze kada ugledate figuru slončića na polici koju vam je kupio vaš bivši. Moguće je da će vas pogled na te stvari rastužiti, a ovde važi pravilo daleko od očiju, daleko od misli.

2. Negativna energija - Prema feng šuiju stvari poklonjene tokom neuspešne romanse mogu da skladište negativnu energiju i loše utiču na vaš život uopšte, a posebno na ljubavni razvoj. Ako ovi premeti u vama izazaju neraspoloženje i neprijatna osećanja, bolje je da ih odbacite.

3. Razdražljivost i pokvareno raspoloženje - Ako čim pogledate na neki predmet koji ga na njega oseća, pojave se razdražljivost, neraspoloženje, ljutnja zvog svega, bes i podsetite se starih svađa, onda je važno da se toga oslobodite.

4. Sprečavaju vas da krenete dalje - Prilično je teško započeti novu vezu kada ste zaglavljeni u prethodnoj. Ako vam treba predugo da se oslobodite energetske vezanosti, počnite da trazmišljate o novim i dobrim stvarima, ljudima i energijama koje vam stižu, a oslobodite se onih starih koje vas samo blokiraju i zrače negativno.

5. Zatrpavanje stana - Važno je da iz stana izbacite sve stare i nefunkcionalne stvari kako biste otvorili prostor za ono što je novo i dobro. Pretrpavanje prostora u domu dovodi do stagniranja energije u prostoru i nakupljanje negativnosti. Zato je važno da oslobodite prostor, učinite ga urednim i tako privučete nove mogućnosti u život.

Važno je da znate da ove stvari ne morate da bacite, možete ih pokloniti nekome kome su potrebne ili se dopadaju. Takođe, možete ih donirati ili reciklirati.

Izvor: Sensa