Ukoliko dugo živite u jednom prostoru i već duže vreme ništa niste menjali u stanu, moguće je da vam više ovaj enterijer ne prija, da vam deluje monotono i dosadno. Promena ne mora da podrazumeva adaptaciju, renoviranje, niti potpuno menjanje nameštaja. Uz nekoliko jednostavnih ideja možete razbiti monotoniju u enterijeru i učiniti da vaš dom ponovo dobije sjaj.

Isprobajte sledećih 9 rešenja:

1. Nove slike na zidu - Slika koja prikazuje svetao pejzaž ili mrtvu prirodu ne samo da će doneti svežinu u unutrašnjost, već će postati i element na koji će se pogled iznova vraćati. Izaberite sliku srednje ili veće veličine, uokvirenu,. sa nekim prijatnim i lepim simbolima koji u vama bude lepe emocije - biće dovoljno da osvežite životni prostor. ako izaberete manje slike, onda možete nekoliko da okačite na zid.

2. Sveće - Kompozicije od sveća različitih veličina i oblika, kao i svećnjaci, uvek izgledaju originalno, jer stvaraju udobnost i mirnu atmosferu. Takve kompozicije izgledaju idealno u spavaćoj sobi i mogu doprineti romantičnoj atmosferi. Možete uzeti miriđšljave velike sveće ili nekoiko manjih i uveče ih upaliti - vaš dom će odisati novom energijom.

3. Pano za slike i poruke - Već nekoliko godian pano je postao jedan od omiljenih dekorativnih elemenata, a akođe je i praktičan - na njemu možete ostaviti poruke, slike, obaveštenja, lepe citate. Možete nabaviti pano od platna, drveni ili onaj u eko varijanti.

4. Tepisi - U nekom trenutku tepisi su potpuno ispali iz mode, ali sada se vraćaju u velikom stilu. Pored toga što čine da vam je toplje, promena tepiha može učiniti da ceo prostor izgleda drugačije.Posebno ako izaberete potpuno drugačije boje od trenutne ili geometrijske figure i oblike na tepihu. 

 5. Promenite zavese - One nisu samo lepe, već su i korisne.  Uz pomoć zavesa, možete vizuelno proširiti prostor, kao i potpuno promeniti ideju sobe u celini. Prilikom izbora zavesa, trebalo bi da se fokusirate na dizajn i boje u celoj sobi.

6. Prekrivači - Ako vam treba brza i jednostavna promena, promenite prekrivače za nameštaj u dnevnoj sobi, Izaberite drugu boju, dezen, dužinu, i odmah možete promeniti ceo utisak.

7. Porodične fotografije u originalnim okvirima - Dajte svom prostor malo ličnog pečata i osvežite ga novim porodičnim fotografijama, slikama na kojiam su uspomene sa lepih dešavanja i putovanja. 

8. Ogledala i satovi - Ako vam je potrebna promena u domu i želite drugačiju dekoraciju, možete kupiti zidni sat. Takođe, možete okačiti novo ogledalo u prostoriju koje može učiniti i da soba izgleda veće i prostranije. 

9. Biljke - Ako želite da vaš dom odiše duhom prirode i izgleda lepše, nabavite biljke. Zelenilo će oživeti čak i najdosadniji prostor. Pored toga, biljke čiste vazduh u prostoru, a zelena boja opušta.

Izvor: Sensa