Stručnjak za feng šui iz Rusije, Olesia Runova istakla je da neke biljke možete posaditi kod kuće za ljubav, odnosno za uspostavljanje harmonije, međusobnog razumevanja i vernosti. Ponekad je potrebno vrlo malo da se kuća ispuni srećom i osmehom. Negovanje biljaka je prijatan i opuštajuć posao, a samo cveće unosi u dom jednu novu energiju, povezuje nas sa prirodom.

Koje biljke povoljno deluju na ljubav i privlače dobre romantične odnose:

1. Spatifilium - Inače se naziva i "ženska sreća", a smatra se da povoljno deluje na privlačenje nove ljubavi u život. Povezana je sa srećom i skladom u domu.

2. Ljubičice - Ovo prelepo cveće je povezano sa mirom, srećom i harmonijama. Energija ovog cveća se prema feng šuiju može koristiti kako bi se poboljšali odnosi i pospešila ljubav u prostoru.

4. Ljubičasti oksalis - Prema feng šuiju je takođe povezan sa privlačenjem nove ljubavi, ali i za međusobno razumevanje u odnosima i jačanje povezanosti.

5. Hlorofitum - Hlorofitum će ispuniti vaš dom pozitivnom energijom i uneti sreću i idilu u porodični život. Pored toga, prema rečima stručnjaka, ovaj cvet je nepretenciozan u nezi.

Kako navodi Olesia Runova, ovo cveće nemojte stavljati u spavaću sobu jer može nepovoljno uticati na san, ali ga možete staviti u prostor u kojem najviše provodite vremena i u kojem se njegova lepota ističe.

Izvor: Sensa