Letnje noći su čarobne kada ih provodimo sa voljenima na terasi stana, pričajući o uspomenama i stvarajući neke nove priče. Uz čašu vina, kafu i kolač sa nektarinama, puno smeha, zagrljaja i emocija - mnoge ovakve noći dugo se pamte.

Terasa je posebno mesto u našem domu, naš mali beg van kuće, a da bismo od nje napravili predivnu oazu, nije nam potrebno mnogo. Takav primer pokazuje jedan par koji je od svoje terase od 4 kvadrata napravio divan kutak.

Pošto su uživalid a večeraju na terasi, odlučili su da je srede, pa su prvo počeli sa čišćenjem, šmirglanjem i lakiranjem poda i drvene komode, kao i postavljanjem trske na ogradu terase. Zatim su uzeli drvenu rešetku i veštačku puzavicu koju su oko nje obmotali - zid terase izgledao je potpuno drugačije.

Posadili su razne dekorativne biljke u saksije, kao i začinsko bilje. Stavili su šareni tepih, a zatim nameštaj poput drveno-metalne komode sa policama, a na vrhu rešo za pripremanje hrane, a ispod tanjire i potrebne sudove.

Za sedenje je postavljena drvena paleta sa mekanim sunđerima i raznim dekorativnim jastučićima. Za dodatni efekat svoje mesto na novom balkonu našli su dekorativna pletena korpa, sijalice i lampice i razni detalji.

U video prilogu ispod pogledajte sjajnu transformaciju terase!

(Sensa)

BONUS VIDEO:

Kako da sredite terasu za proleće 3 TikTok/bellaaswelt