Sastojci:
- 5 kg kornišona
- 600 ml alkoholnog sirceta
- 2,5 l vode
- 150 g soli
- 300 g šećera
- crni biber u zrnu
- mirodjija
Priprema: Kornišone dobro oprati i poredjati u tegle. Izmešati vodu, sirće, so i šećer i sipati preko kornišona, napuniti tegle. Ubaciti po nekoliko zrna bibera i po malo mirođije. Dobro zatvoriti.
Na dno šerpe staviti platnenu krpu, naređati tegle i sipati hladnu vodu do poklopaca. Kad voda proključa, kuvati još 5 minuta. Izvaditi tegle iz vode, uviti ih u frotir i ostaviti da se tako skroz ohladi.
Izvor: Domaći recepti
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!