Pravljenje poslastica često podrazumeva korišćenje nekog sredstva za želatiranje ili zgušnjavanje, te odbija sve one koji su naklonjeni zdravoj ishrani. Međutim, kakva god da vam je ishrana, ekstrakt crvene alge će vam olakšati spremanje najrazličitijih đakonija.
Agar-agar je sjajan i za sve koji vole da eksperimentišu u kuhinji jer sa ovim sastojkom možete stvarati zaista neobična jela u kojima on ne funkcioniše samo kao pomagač, već kao zvezda.
Mogu se praviti kockice želea sa različitim ukusima ili rezanci, kao i agar-agar pena. Ono što treba znati jeste da alkalnost i kiselost hrane utiču na moć želatiranja, te tako kiselija hrana zahteva veće količine agar-agara, a neke namirnice se moraju prvo termički obraditi (na primer ananas, mango i breskve).
Izvor: Sensa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!