Pravljenje poslastica često podrazumeva korišćenje nekog sredstva za želatiranje ili zgušnjavanje, te odbija sve one koji su naklonjeni zdravoj ishrani. Međutim, kakva god da vam je ishrana, ekstrakt crvene alge će vam olakšati spremanje najrazličitijih đakonija.

Japanski kolač Rain Drop oduševljava ljubitelje lakih poslastica: providni slatkiš "kišna kap" (RECEPT + VIDEO)

Agar-agar je sjajan i za sve koji vole da eksperimentišu u kuhinji jer sa ovim sastojkom možete stvarati zaista neobična jela u kojima on ne funkcioniše samo kao pomagač, već kao zvezda.

Mogu se praviti kockice želea sa različitim ukusima ili rezanci, kao i agar-agar pena. Ono što treba znati jeste da alkalnost i kiselost hrane utiču na moć želatiranja, te tako kiselija hrana zahteva veće količine agar-agara, a neke namirnice se moraju prvo termički obraditi (na primer ananas, mango i breskve).

Izvor: Sensa