Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odličan trik za veganske kolače: evo kako da napravite veganski želatin

Ako pravite veganske kolače kojima je potrebno želatiranje ili zgušnjavanje, predlažemo kako da napravite zdrav i ukusan veganski želatin!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Pravljenje poslastica često podrazumeva korišćenje nekog sredstva za želatiranje ili zgušnjavanje, te odbija sve one koji su naklonjeni zdravoj ishrani. Međutim, kakva god da vam je ishrana, ekstrakt crvene alge će vam olakšati spremanje najrazličitijih đakonija.

Japanski kolač Rain Drop oduševljava ljubitelje lakih poslastica: providni slatkiš "kišna kap" (RECEPT + VIDEO)

Agar-agar je sjajan i za sve koji vole da eksperimentišu u kuhinji jer sa ovim sastojkom možete stvarati zaista neobična jela u kojima on ne funkcioniše samo kao pomagač, već kao zvezda.

Mogu se praviti kockice želea sa različitim ukusima ili rezanci, kao i agar-agar pena. Ono što treba znati jeste da alkalnost i kiselost hrane utiču na moć želatiranja, te tako kiselija hrana zahteva veće količine agar-agara, a neke namirnice se moraju prvo termički obraditi (na primer ananas, mango i breskve).

Izvor: Sensa

slikalink
Izvor: Foto: Profimedia

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj