Ako volite kuhinju Bliskog istoka, usudite se da sami napravite jelo koje će uneti pravu prolećnu svežinu u vaš meni. Ono što je važno jeste da u špajzu imate nekoliko osnovnih namirnica koje se na Bliskom istoku koriste i koje su zaslužne za egzotične i aromatične zalogaje.

Zašto treba da pijete vodu sa cimetom

Jogurt je važna namirnica u bliskoistočnoj kuhinji. Jogurt koji se koristi je dosta gušći od ovog koji mi koristimo, ali ga možete zameniti grčkim jogurtom koji je gušći.

Nezaobilazan začin je sumak koji jelu daje divnu kiselost i crvenu boju. Ako ne možete da nađete sumak, možete ga zameniti limunovim sokom.

Tahini ćete naći u različitim prelivima za salate, umacima i sosevima. Pravi se od susama i ulja i lako ga možete i sami napraviti.

Veganski kolač iz blendera: kako se pravi najbrži kremasti slatkiš od jagode (VIDEO + RECEPT)

Snabdejte se kuskusom, bulgurom i svežom nanom, kao i balzamiko sirćetom od nara. Svež korijander i maslinovo ulje će svakoj kombinaciji dati neodoljivu notu Bliskog istoka.

Izvor: Sensa