Paradajz je bogat antioksidansima koji pomažu koži da se brže prilagodi UV zračenju. Iz tog razloga poznati zdravstveni guru dr Oz preporučuje konzumiranje jedne kafene kašičice koncentrata paradajza na dan nekoliko meseci pre sunčanja.
Marmelada od paradajza
1 kg zrelog paradajza
600 g šećera
čašica ruma
Paradajz uronite u ključalu vodu, odstranite im kožu i peteljke. U šerpu dodajte paradajz u komadu i ostale sastojke. Kuvajte do željene gustoće, ispasirajte i sipajte u dekorativne tegle.
Punjeni paradajz
8 paradajza
250 g tunjevine
20 g prezli
20 ml maslinovog ulja
veza peršuna
maslinovo ulje za polivanje
so
biber
Paradajz izdubite i napunite usitnjenom tunjevinom koju ste prethodno posolili, pobiberili i polili maslinovim uljem. Od prezli, maslinovog ulja i seckanog peršuna napravite smesu i pospite po punjenom paradajzu. Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!