Za ove kolačiće, koji se ne peku, trebaće vam multipraktik i kalupi u obliku srca, kao i malo strpljenja i kreativnosti.

Ukrasite kolačiće tamnom čokoladom po želji pa iznenadite najdražu osobu.

Zdrave palačinke bez jaja i mleka: napravite ukusan voćni slatkiš od speltinog brašna (VEGANSKI RECEPTI)

Sastojci:

Za kolačiće:

  • 2 šolje urmi
  • 1 šolja oraha
  • 1 šolja badema
  • ½ šolje indijskih oraščića
  • ½ šolje kakao praha
  • ¼ šolje drobljenog zrna kakaoa
  • 1 kašika otopljenog kokosovog ulja
  • 1 kašičica himalajske soli
  • 1 kašočica maka praha

Za preliv:

  • 70 g tamne čokolade sa 74% kakaoa
  • 2 kašike istopljenog kokosovog ulja

*1 šolja = 2,5 dl

Priprema:

U multipraktiku miksirajte orahe, bademe i indijske oraščiće do zrnaste strukture. Dodajte urme pa još jednom dobro miksujte. Dodajte ostale sastojke osim drobljenog zrna kakaoa pa miksajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Izmiksanu smesu premestite u veću posudu pa ručno pomešajte sa drobljenim zrnima kakaoa.

Veći pekač obložite papirom za pečenje pa dobijenu smesu nanesite na papir i ravnomerno rasporedite po njemu. Dobro pritisnite i poravnjajte rukama ili kašikom. Pekač prebacite u frižider na najmanje 30 minuta. Nakon hlađenja kolačiće vadite kalupima u obliku srca i opet stavite na hlađenje.

Za preliv, na pari otopite čokoladu i kokosovo ulje. Kolačiće umačite u rastopljenu čokoladu ili ih jednostavno prelijte čokoladom. Poslužite kolačiće odmah ili ih ostavite na hladnom do posluživanja.

Izvor: Alternativa za vas