Za ove kolačiće, koji se ne peku, trebaće vam multipraktik i kalupi u obliku srca, kao i malo strpljenja i kreativnosti.
Ukrasite kolačiće tamnom čokoladom po želji pa iznenadite najdražu osobu.
Sastojci:
Za kolačiće:
- 2 šolje urmi
- 1 šolja oraha
- 1 šolja badema
- ½ šolje indijskih oraščića
- ½ šolje kakao praha
- ¼ šolje drobljenog zrna kakaoa
- 1 kašika otopljenog kokosovog ulja
- 1 kašičica himalajske soli
- 1 kašočica maka praha
Za preliv:
- 70 g tamne čokolade sa 74% kakaoa
- 2 kašike istopljenog kokosovog ulja
*1 šolja = 2,5 dl
Priprema:
U multipraktiku miksirajte orahe, bademe i indijske oraščiće do zrnaste strukture. Dodajte urme pa još jednom dobro miksujte. Dodajte ostale sastojke osim drobljenog zrna kakaoa pa miksajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Izmiksanu smesu premestite u veću posudu pa ručno pomešajte sa drobljenim zrnima kakaoa.
Veći pekač obložite papirom za pečenje pa dobijenu smesu nanesite na papir i ravnomerno rasporedite po njemu. Dobro pritisnite i poravnjajte rukama ili kašikom. Pekač prebacite u frižider na najmanje 30 minuta. Nakon hlađenja kolačiće vadite kalupima u obliku srca i opet stavite na hlađenje.
Za preliv, na pari otopite čokoladu i kokosovo ulje. Kolačiće umačite u rastopljenu čokoladu ili ih jednostavno prelijte čokoladom. Poslužite kolačiće odmah ili ih ostavite na hladnom do posluživanja.
Izvor: Alternativa za vas
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi