Sastojci za 4 osobe:
- 150 g krompira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 70 g luka
- 400 g tikvica
- so
- 350 ml vode
- 1 kašika bosiljka
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci. Na zagrejanom ulju kratko pržite sitno iseckani luk, dodajte izrendane tikvice, so, malo vode i dinstajte desetak minuta dok tikvice ne omekšaju.
Krompir oljuštite i zajedno sa tikvicama dinstajte. Dodajte ostatak vode i bosiljak, pa ostavite da provri.
Izvor: Coolinarika
Topla obrok-salata: tikvice sa prelivom od oraha (RECEPT)
Sastojci:
Za salatu:
- 2 tikvice
- 2 paprike
- 200 g hleba po želji
- 150 g čeri paradajza
- 100 g rukole
Za preliv:
- kašičica senfa
- 3 kašičice belog balzamiko sirćeta
- 4 kašike biljnog likera (opciono)
- 4 kašike orahovog ulja
- 1 glavica crvenog luka
- 100 g oraha
Priprema: Oprane i očišćene tikvice iseckajte na ploške, papriku i paradajz na komade, a hleb na kockice. Iseckajte luk, pa sve sastojke za preliv dobro izmešajte. Sipajte ulje u tiganj za grilovanje i propržite papriku, tikvice i hleb. Iseckajte rukolu, pomešajte sa ostalim sastojcima i poslužite s pripremljenim prelivom.
Izvor: Lepa i srećna
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša
Mesečni horoskop za mart 2025: Neko upada u emotivni ćorsokak, nekog čeka dobra zarada, ali i veliki trošak