Sastojci za 4 osobe:

  • 150 g krompira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 70 g luka
  • 400 g tikvica
  • so
  • 350 ml vode
  • 1 kašika bosiljka

Veganski recept: sirove špagete od tikvica s crvenim pestom

Priprema:

Krompir skuvajte u ljusci. Na zagrejanom ulju kratko pržite sitno iseckani luk, dodajte izrendane tikvice, so, malo vode i dinstajte desetak minuta dok tikvice ne omekšaju.
Krompir oljuštite i zajedno sa tikvicama dinstajte. Dodajte ostatak vode i bosiljak, pa ostavite da provri.

Izvor: Coolinarika

 Topla obrok-salata: tikvice sa prelivom od oraha (RECEPT)

Sastojci:

Za salatu:

  • 2 tikvice
  • 2 paprike
  • 200 g hleba po želji
  • 150 g čeri paradajza
  • 100 g rukole

Za preliv:

  • kašičica senfa
  • 3 kašičice belog balzamiko sirćeta
  • 4 kašike biljnog likera (opciono)
  • 4 kašike orahovog ulja
  • 1 glavica crvenog luka
  • 100 g oraha

Priprema: Oprane i očišćene tikvice iseckajte na ploške, papriku i paradajz na komade, a hleb na kockice. Iseckajte luk, pa sve sastojke za preliv dobro izmešajte. Sipajte ulje u tiganj za grilovanje i propržite papriku, tikvice i hleb. Iseckajte rukolu, pomešajte sa ostalim sastojcima i poslužite s pripremljenim prelivom.

Izvor: Lepa i srećna