Sastojci: 

  • jaja
  • krompir
  • ulje
  • začini 

Napomena: Količine sastojaka su u skladu sa brojem osoba kojima spremate.

Priprema: 

Isečen krompir pre pečenja umočite u belance u kome su pomešani začini po želji. Poređajte krompiriće po papiru za pečenje ili ako želite po nauljenom plehu. Krompir pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dok ne porumene. Belance će tokom pečenja pomfrit učiniti hrskavim.

Izvor: Kuvar recepti

 Recept za vegetarijanski ručak iz rerne: pikantne rolnice od blitve (RECEPTI)

Sastojci:

  • 1 veza blitve
  • 1 manja glavica ljubičastog luka (sitnoseckanog)
  • 1 čen belog luka (sitnoseckanog)
  • 2 šargarepe (seckane na kockice)
  • 50 g sirovih badema (seckanog na kockice)
  • 3-4 suve smokve (seckane na kockice)
  • 100 g sira (tipa ementaler, gauda, edamer)
  • ¼ kašičice đumbira u prahu
  • ¼ kašičice korijandera u prahu
  • ¼ kašičice tucane paprike
  • na vrh noža cimeta
  • so, biber
  • 3 kašike maslinovog ulja od komina masline
  • 200 ml milerama
  • neutralna pavlaka 20% 
  • beli luk u prahu

Priprema:

Zagrejte kašiku maslinovog ulja na tiganju i dodajte šargarepu. Pržite na srednje jakoj vatri 2-3 minuta. Dodajte luk i bademe. Promešajte i nakon 5 minuta dodajte suve smokve i beli luk. Propržite 2 minuta, začinite i sklonite sa ringle.

Sir isecite na kockice i dodajte povrću. Skratite peteljke na blitvi pa listove blanširajte 6-7 minuta. Procedite i ostavite da se prohlade listovi.

Uključite rernu na 220°C.  Vatrostalnu posudu nauljite sa maslinovim uljem. Kada se listovi prohlade, na svaki stavite po malo povrća koje ste ispržili i urolajte u rolnicu i ređajte u vatrostalnu posudu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve listove.

Mileram umešajte sa neutralnom pavlakom, tako da se dobije baš gusta tečnost. Posolite i dodajte beli luk u prahu po ukusu. Prelijite sve preko rolnica.

Zapecite u rerni, oko 15 minuta. Služite toplo uz pečeni krompir ili neki drugi prilog po želji.

Izvor: Hleb i lale