Sastojci:
- 0,5 kg sveže boranije, sa isečenim krajevima (ili smrznute)
- 3 kašike putera
- 1/3 šolje iscepkanih badema
- kašika limunovog soka
- so i biber
Priprema:
Skuvajte boraniju u malo slane vode dok malo ne omekša, ali da i dalje ostane čvrsta. Ocedite i isperite hladnom vodom.
Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri i ubacite u njega bademe, pa pržite pola minuta stalno mešajući, dok se blago ne tostiraju. Dodajte puter i limunov sok, pa dodajte boraniju u dinstajte oko 2 minuta, dok se sva boranija ne uvalja u smesu i lepo ne zagreje. Posolite, pobiberite i poslužite.
PROČITAJTE JOŠ:
Izvor: Zdrava hrana
Dnevni horoskop za 17. februar 2025: Vagi kontakti donose nove prilike, Lav preteruje sa emocijama
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša