Veganski ručak na brzinu - evo kako da spremite ukusnu boraniju sa bademima!

Sastojci:
- 0,5 kg sveže boranije, sa isečenim krajevima (ili smrznute)
- 3 kašike putera
- 1/3 šolje iscepkanih badema
- kašika limunovog soka
- so i biber
Priprema:
Skuvajte boraniju u malo slane vode dok malo ne omekša, ali da i dalje ostane čvrsta. Ocedite i isperite hladnom vodom.
Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri i ubacite u njega bademe, pa pržite pola minuta stalno mešajući, dok se blago ne tostiraju. Dodajte puter i limunov sok, pa dodajte boraniju u dinstajte oko 2 minuta, dok se sva boranija ne uvalja u smesu i lepo ne zagreje. Posolite, pobiberite i poslužite.
PROČITAJTE JOŠ:
Salata od tikvica i kukuruza na 2 načina (RECEPT)
Izvor: Zdrava hrana