Sastojci:

  • 0,5 kg sveže boranije, sa isečenim krajevima (ili smrznute)
  • 3 kašike putera
  • 1/3 šolje iscepkanih badema
  • kašika limunovog soka
  • so i biber

Priprema:

Skuvajte boraniju u malo slane vode dok malo ne omekša, ali da i dalje ostane čvrsta. Ocedite i isperite hladnom vodom.

Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri i ubacite u njega bademe, pa pržite pola minuta stalno mešajući, dok se blago ne tostiraju. Dodajte puter i limunov sok, pa dodajte boraniju u dinstajte oko 2 minuta, dok se sva boranija ne uvalja u smesu i lepo ne zagreje. Posolite, pobiberite i poslužite.

PROČITAJTE JOŠ:

Salata od tikvica i kukuruza na 2 načina (RECEPT)

Kako da napravite pomfrit bez prženja, ulja i friteze: super trik za zdrav i ukusan pomfrit iz rerne (VEGETARIJANSKI RECEPTI)

Kako da spremite brz i zdrav ručak od zamrznutog povrća: 7 vegetarijanskih recepata koje ćete zavoleti (RECEPT)

Izvor: Zdrava hrana