Sastojci:

  • 1 i po šolja oštrog brašna
  • 3 kašike kakaoa (nezaslađenog)
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica alkoholnog sirćeta
  • 1 kašičica tečnog ekstrata vanile
  • 5 kašika biljnog ulja
  • 1 šolja vode

Priprema:

Uključite rernu na 180 stepeni. Nauljite četvrtasti pleh od 20 centimetara i u njemu pomešajte prvih pet suvih sastojaka.

U smesi napravite tri udubljenja, dva mala i jedno veće. U jedno malo udubljenje ulijte alkoholno sirće, u drugo udubljenje ekstrakt vanile i u treće, najveću, biljno ulje.

Sve zalijte sa vodom i pomešajte u jednoličnu smesu. Pecite oko 35 minuta. Ubodite kolač čačkalicom da biste proverili – ako je kolač gotov, smesa se ne lijepi za čačkalicu. Pripazite samo da ne prepečete kolač.

Ukrasite kolač čokoladnom glazurom.

Izvor: Zadovoljna