Zimi se priprema jača hrana, sa malo više ulja, soli i izraženijih ukusa. Jedno od fantastičnih zimskih jela jeste kiseo kupus sa heljdom.

Neodoljiva salata od šampinjona sa belim lukom i peršunom (RECEPT)

Potrebno je:

  • 1/2 kg kupusa ribanca;
  • 1 šolja heljde u zrnu (heljdu potopiti u vodu par sati pre kuvanja, a nakon ceđenja, vodu baciti)
  • 2 manje glavice crnog luka
  • 4 šolje vruće vode
  • tamari soja sos (može se nabaviti u radnjama zdrave hrane)

Domaći integralni kolač sa jabukama i orasima: recept za mirišljavu i ukusnu poslasticu koju ćete brzo zavoleti

Priprema:

Na jednoj supenoj kašici ulja prodinstati luk, pa dodati kupus koji je prethodno oceđen i opran od soli. Poklopljeno dinstati petnaest minuta, te dodati heljdu. Zajedno dinstati pet minuta, zatim dodati zagrejanu vodu, sačekati da proključa, pa smanjiti na tiho i ostaviti da krčka narednih pola sata, uz povremeno mešanje. Na kraju začiniti tamari soja sosom.

Izvor: Lovesensa