Puding je veoma jednostavan i lako se pravi, nema masnoće, a vrhunski je sladak i ukusan. Persimona je izuzetno zdravo i hranljivo voće. Važno je da je konzumiramo kada je zaista zrela, jer u suprotnom nije ni ukusna, ni jestiva.

Mnogi su zaboravili na ovo lekovito voće: čisti creva i bubrege, sprečava upale i osteoporozu

Stvarno zrela persimona je kao džem, mada može biti i nešto čvršća. Važno je da je slatka. Razlikujemo nekoliko sorti japanskihjabuka i lepo je što ih je moguće gajiti i u Srbiji. Odlično je zimsko voće i ima je sve do početka januara.

Sledi recept za puding od persimone – jednostavne stvari su često i najbolje.

7 razloga da jedete mandarine svakog dana

Sastojci:

  • 2 zrele persimone (japanske jabuke)
  • 1 kafena kašičica fino mlevenog rogača u prahu
  • 2 do 3 sveže i oljuštene urme (opcija za one koji vole slađe)

Priprema:
Sve sastojke izblendirati u brzom blenderu pola minuta. Servirati lagano ohlađeno u činijicama za puding. Ukoliko volite, možete odozgo po želji posuti vrlo malo kokosovog brašna, više radi ukrasa.

Izvor: Lovesensa