Puding je veoma jednostavan i lako se pravi, nema masnoće, a vrhunski je sladak i ukusan. Persimona je izuzetno zdravo i hranljivo voće. Važno je da je konzumiramo kada je zaista zrela, jer u suprotnom nije ni ukusna, ni jestiva.
Stvarno zrela persimona je kao džem, mada može biti i nešto čvršća. Važno je da je slatka. Razlikujemo nekoliko sorti japanskihjabuka i lepo je što ih je moguće gajiti i u Srbiji. Odlično je zimsko voće i ima je sve do početka januara.
Sledi recept za puding od persimone – jednostavne stvari su često i najbolje.
Sastojci:
- 2 zrele persimone (japanske jabuke)
- 1 kafena kašičica fino mlevenog rogača u prahu
- 2 do 3 sveže i oljuštene urme (opcija za one koji vole slađe)
Priprema:
Sve sastojke izblendirati u brzom blenderu pola minuta. Servirati lagano ohlađeno u činijicama za puding. Ukoliko volite, možete odozgo po želji posuti vrlo malo kokosovog brašna, više radi ukrasa.
Izvor: Lovesensa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!