Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ova hrana loše utiče na zdravlje creva: sve o kiselim i alkalnim namirnicama

Umesto da izbacite svu kiselu hranu, savet je smanjiti unos kiselih namirnica i umesto toga uvrstiti u prehranu više alkalnih namirnica.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Kako bi telo moglo da upija i iskoristiti pojedine hranjive stvari, probavni sistem mora hranu dobro da razgradi. Nezdrave navike u ishrani, poput prevelikog unosa hrane sa kojom sistem organa za varenje ne može da se nosi, uzrokuju probavne tegobe, a one mogu štetno delovati na odnos alkalnog i kiselog u telu.

Naša tela mogu biti ili alkalna ili kisela. Kako bismo bili zdravi, dobro se osećali i sa lakoćom obavljali svakodnevne poslove, naš pH morao bi biti neutralan ili blago alkalan – između 7, 3 i 7,5. Zbog savremenog načina života obično je mnogo manji, odnosno kiseliji, i zato se osećamo umorno, bezvoljnima, nadutima, loše.

Nastavak teksta pročitajte OVDE!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj