Sećate li se kako ste kao dete stopalima masirali tatu po leđima? Ako biste danas takvu masažu rado i sami probali, isprobajte ajurvedski tretman Chavutti Thirumal.

Odblokirajte moćnu i lekovitu Ći energiju: rešite se brojnih tegoba vežbanjem prstiju

U toj neuobičajenoj masaži, umesto ruku, ajurvedski terapeut, držeći se za konopac dok premešta svoju težinu, u zavisnosti od vaše mišićno-koštane strukture, stopalima masira svaki mišić vašeg tela. Ovakvi čvrsti pritisci odlični su za poboljšanje cirkulacije i izbacivanje toksina, a povoljno deluju na neurološki i mišićno-koštani sistem.

Snaga kišnih kapi: tehnika koja pomaže kod bolesti kičme

Iako možemo pomisliti da gaženje po telu deluje nespretno i neumesno, istina je daleko od toga jer stopala mogu sve što i ruke. Veruje se da su ovu masažu osmislili južnoindijski mornari pre više od dve hiljade godina. U to doba, ratnici su pre bitke prolazili desetodnevne intenzivne tretmane kako bi sebi osigurali vrhunsko funkcionisanje u akciji. Masaža stopalima pomagala im je u prevenciji povreda i iščašenja, a ako bi nešto pošlo po zlu za vreme bitke, nova masaža bi uveliko skratila vreme zaceljivanja.

Danas Chavutti Thirumal na Zapadu ima malo pristalica, ali su mu verni profesionalni sportisti, poslovni ljudi i performeri.

Napomena: Ovu masažu ne smete sami isprobati! Stopalima sme da vas masira isključivo stručno lice.

Izvor: Lovesensa