Da bi bili savršeni za jelo, plodovi kestena moraju biti veći, imati sjajnu koru na kojoj nema rupica. Takođe, trebalo bi da budu suvi i teški.
Sledeći korak do savršenog zalogaja je pobrinuti se da su savršeno skuvani ili pečeni. Postoji nekoliko načina pripreme:
Na šporetu
Ako se odlučite za pečenje na šporetu, tada bi bilo dobro da nabavite tiganj sa rupicama, ali ako je nemate, poslužiće i klasičan. Najpre im zarežite koru u obliku krstića, a nakon stavljanja u tiganj pokrijte ih i povremeno protresite. Kora će se rastvoriti, a kestenje će dobiti boju.
Nastavak teksta pročitajte OVDE!
Dnevni horoskop za 17. februar 2025: Vagi kontakti donose nove prilike, Lav preteruje sa emocijama
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša