Sastojci:
- 300 g polubelog brašna
- ½ kesice praška za pecivo
- 90 g svetlog smeđeg šećera
- izrendana korica neprskanog limuna ili pomorandže
- 70 ml hladnoceđenog suncokretovog ulja
- 100 ml bademovog, lešnikovog ili drugog biljnog mleka
- puna kašika kakaoa
Priprema:
Pomešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte šećer, izrendanu koricu limuna ili pomorandže i dobro promešajte. Umešajte ulje i biljno mleko, pa zamesite. Testo podelite na dva jednaka dela pa u jedan umesite kakao. Svaki deo razvaljajte između dva komada papira za pečenje na pravougaonike jednake veličine pa jedan stavite na drugi.
Čvrsto smotajte kao roladu pa je omotajte papirom za pečenje i ostavite u frižideru najmanje pola sata. Rernu zagrejte na 180 stepeni, pa na veliki pleh stavite papir za pečenje. Testo isecite na kriške debele okopola cm i stavite na lim. Pecite 15 minuta.
Izvor: Sensa.hr
3 horoskopska znaka shvataju šta je sreća 11. marta 2025: Veliko bogatstvo biće im servirano na srebrnoj tacni
Kako da se zaštitite od toksičnog manipulatora? 3 načina da ne upadnete u zamku čim vam neko kaže da grešite
3 horoskopska znaka su magnet za novac 3. marta 2025: Osećaju dodir luksuza o kojem su samo sanjali
Šta donosi pomračenje krvavog Meseca 14. marta 2025? Svi osećaju erupciju, a 2 znaka treba da odlože sve odluke
Dnevni horoskop za 13. mart 2025: Strelac sam sebe koči, Ribe više ne skrivaju svoju originalnost