Sastojci:
- 300 g polubelog brašna
- ½ kesice praška za pecivo
- 90 g svetlog smeđeg šećera
- izrendana korica neprskanog limuna ili pomorandže
- 70 ml hladnoceđenog suncokretovog ulja
- 100 ml bademovog, lešnikovog ili drugog biljnog mleka
- puna kašika kakaoa
Priprema:
Pomešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte šećer, izrendanu koricu limuna ili pomorandže i dobro promešajte. Umešajte ulje i biljno mleko, pa zamesite. Testo podelite na dva jednaka dela pa u jedan umesite kakao. Svaki deo razvaljajte između dva komada papira za pečenje na pravougaonike jednake veličine pa jedan stavite na drugi.
Čvrsto smotajte kao roladu pa je omotajte papirom za pečenje i ostavite u frižideru najmanje pola sata. Rernu zagrejte na 180 stepeni, pa na veliki pleh stavite papir za pečenje. Testo isecite na kriške debele okopola cm i stavite na lim. Pecite 15 minuta.
Izvor: Sensa.hr
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
3 lekcije Uskrsa za svaki dan: Koje poruke najvećeg hrišćanskog praznika možemo da primenimo uvek i svuda?
Koja je vaša duhovna svrha? Izaberite suzu i otkrijte da li ste čuvar dubine, glasnik jasnoće ili mudar čovek
Uskršnji vikend horoskop od 18. do 21. aprila 2025: Čije će emocije buknuti, a ko treba da kupi srećku