Sastojci:

  • 2 supene kašike sušenog crnog luka
  • 1 kašičice soli 
  • 1 puna kašičica praška za pecivo
  • 2-3 supene kašike maslinovog ulja
  • Kim, susam i 2-3 supene kašike mlevenog lana
  • šolja ražanog brašna
  • šolja speltinog brašna
  • šolja heljdinog brašna

Priprema:

Sve sastojke osim brašna pomešajte, pa dodajte po jednu šolju od dva decilitra ražanog, speltinog i heljdinog brašna. Zamesite sa 1,5 šoljom kisele vode. Formirajte lepinjice i ređajte na pleh. Na svaku stavite listić maslaca. Uključite rernu da se zagreje, pa posle 15-tak minuta stavite lepinje da se peku na 220 stepeni. Pecite oko 20 minuta.

Prilagođeno sa: Hrono kuhinja

Kako da napravite integralne hrono galete: ovo je zdrava i ukusna zamena za hleb (VEGANSKI RECEPT)

Hrono galete zbog neutralnog ukusa odlično idu sa svim namazima: humus, sir, ajvar, a  mogu da se jedu i sa slatkim namazima, džemovima i dodacima.

Zdravi keks od čokolade: osnovni recept sa speltinim i pirinčanim brašnom (RECEPT)

Sastojci:

  • 3 šolje brašna (2 šolje raženog brašna i po 1 šolja heljdinog i speltinog)
  • pola šolje pečenog susama
  • malo manje od pola kašičice sode bikarbone
  • malo limunovog soka
  • kašičica soli
  • dve kašike ulja (maslinovo, ulje od koštica grožđa ili hladno ceđeno suncokretovo ulje)
  • kisela voda u količini da se dobije gustina kao za proju, možda malo gušće

Kako da koristite seme lana za ubrzanje metabolizma: čudesna mešavina od lana skida višak kilograma i podstiče probavu (RECEPT)

    Postupak:

    Sipati kutlačom ili kašikom u toster za galete. Brzo budu gotove i dosta ispadne.

    Možete da pomešate brašna koja imate, najbolje speltino, heljdino i ražano po čašu od svakog i čaša i po dve kisele vode, pola praška za pecivo i kašiku psilijuma ako želite.

    Prilagodite brašno\vodu tako da testo bude malo gušće od testa za proju. Ubacite semenke koje imate (lan, suncokret, golicu ili malo kima). Aparat namažite sa malo putera ili masti.

    Izvor: jaca57.blogspot.rs