Sastojci za 4 osobe:

Za testo:

  • 400 g integralnog brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 5 kašika maslinova ulja
  • 1 kašičica soli
  • 250 ml tople vode

Za fil:

  • 250 g patlidžana
  • 150 g tikvica
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 70 g parmezana
  • 350 g sosa za picu (pelat)
  • 100 g mocarele
  • 50 g pinjola

Priprema:

Brašno pomešajte sa kvascem, dodajte ulje, vodu i so pa zamesite glatko testo. Neka naraste na toplom mestu oko 20 minuta. Patlidžane isecite na tanje kolutove, malo posolite i nakon kratkog stajanja ocedite. Tikvice isecite na uzdužne kriške. Patlidžane i tikvice pržite na maslinovom ulju i ohladite.

Pripremljeno testo podelite na tri dela i na pobrašnjenoj dasci svaki deo razvijte u krug u razmeri 20 cm. Okrugli kalup premažite uljem i stavite list razvijenog testa.

Po testu rasporedite pola količine sosa za picu (pelat), povrće, pinjole, mocarellu i parmezan. Zatim stavite drugi list testa pa ponovite postupak. Na kraju poklopite trećim listom testa.

Površinu izbodite viljuškom i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 35 minuta. Pečenu pica tortu malo ohladite, a zatim isecite i poslužite.

Izvor: Coolinarika