Sastojci za 4 osobe:
Za testo:
- 400 g integralnog brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 5 kašika maslinova ulja
- 1 kašičica soli
- 250 ml tople vode
Za fil:
- 250 g patlidžana
- 150 g tikvica
- 50 ml maslinovog ulja
- 70 g parmezana
- 350 g sosa za picu (pelat)
- 100 g mocarele
- 50 g pinjola
Priprema:
Brašno pomešajte sa kvascem, dodajte ulje, vodu i so pa zamesite glatko testo. Neka naraste na toplom mestu oko 20 minuta. Patlidžane isecite na tanje kolutove, malo posolite i nakon kratkog stajanja ocedite. Tikvice isecite na uzdužne kriške. Patlidžane i tikvice pržite na maslinovom ulju i ohladite.
Pripremljeno testo podelite na tri dela i na pobrašnjenoj dasci svaki deo razvijte u krug u razmeri 20 cm. Okrugli kalup premažite uljem i stavite list razvijenog testa.
Po testu rasporedite pola količine sosa za picu (pelat), povrće, pinjole, mocarellu i parmezan. Zatim stavite drugi list testa pa ponovite postupak. Na kraju poklopite trećim listom testa.
Površinu izbodite viljuškom i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 35 minuta. Pečenu pica tortu malo ohladite, a zatim isecite i poslužite.
Izvor: Coolinarika
3 ZNAKA HOROSKOPA PRATI LJUBAVNA SREĆA 23. NOVEMBRA: Tranzit Meseca i Merkura im donosi slobodu i nov pogled na partnera
AMAZON NOVI PARTNER TELEKOMA: Svetski, a naš!
5 ZNAKOVA DA U ŽIVOTU PRISTAJETE NA MANJE NEGO ŠTO ZASLUŽUJETE: Nezadovoljstvo će ugušiti vaše darove - izađite iz senke
9 KORAKA DA PREBOLITE RASKID: Prestanite da ga pratite na društvenim mrežama!
DNEVNI HOROSKOP ZA 30. NOVEMBAR 2023. GODINE: Blizance očekuje novo poznanstvo, a Bikovima će biti testirano strpljenje