Salata od krastavaca sa kelerabom i jabukom brzo se pravi, a odlična je i za decu. Uz nekoliko komada hleba salata će biti lagan obrok za predstojeće letnje večeri.

Sastojci:

  • 2 jabuke
  • 1 manja keleraba
  • 1 krastavac
  • 4 šake rukole
  • 3 kašike mešavine žitarica
  • grašak po ukusu

Sastojci za preliv:

  • 180 g grčkog jogurta ili gustog jogurta
  • 1 manji čen belog luka
  • 1 limun
  • so
  • biber
  • 1 kašičica meda
  • maslinovo ulje

Priprema:

Grubo iseckajte krastavac, jabuke i kelerabu uz grašak ako ga volite. Pomešajte ih sa malo limunovog soka i maslinovog ulja.

Napravite dresing od svih navedenih sastojaka, prelijte preko krastavaca, jabuka i kelerabe i začinite sa još malo maslinovog ulja.

Rukolu operite i stavite u činiju. Preko rukole stavite krastavac, jabuke i kelerabu sa dresingom. Na vrh pospite mešavinu žitarica.

Ukoliko nemate jabuke, zamenite ih komadima dinje. Dinja je manje hrskava, ali će se odlično uklopiti u kombinaciju ukusa.

Izvor: Stil