Recept za ukiseljene tikvice!
Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine
- 1 lukovica crnog luka (ljutika, šalot)
- 3 čena belog luka
- 4 dl vode
- 60 ml jabukovog sirćeta
- 1 ½ kašičice himalajske ili nejodirane morske soli
- 2 kašičice zrna crnoga bibera
- grančica ruzmarina
- nekoliko grančica mirođije
Priprema:
Tikvice dobro operite, očistite, presecite po dužini i narežite na polumesece. Ljutiku i beli luk oljuštite pa crni isecite na kolutiće. U veću teglu ulijte vodu i sirće; dodajte so, zrno bibera i beli luk. Dobro promešajte. Dodajte isečene tikvice, ruzmarin, mirođiju i crni luk (ljutiku).
Tegludobro zatvorite i protresite. Ostavite u frižideru najmanje 24 časa pre posluživanja. U frižideru može stajati do dve nedelje.
Izvor: Sensa.hr