Recept za ukiseljene tikvice!

Sastojci:

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 1 lukovica crnog luka (ljutika, šalot)
  • 3 čena belog luka
  • 4 dl vode
  • 60 ml jabukovog sirćeta
  • 1 ½ kašičice himalajske ili nejodirane morske soli
  • 2 kašičice zrna crnoga bibera
  • grančica ruzmarina
  • nekoliko grančica mirođije

Priprema:

Tikvice dobro operite, očistite, presecite po dužini i narežite na polumesece. Ljutiku i beli luk oljuštite pa crni isecite na kolutiće. U veću teglu ulijte vodu i sirće; dodajte so, zrno bibera i beli luk. Dobro promešajte. Dodajte isečene tikvice, ruzmarin, mirođiju i crni luk (ljutiku).

Tegludobro zatvorite i protresite. Ostavite u frižideru najmanje 24 časa pre posluživanja. U frižideru može stajati do dve nedelje.

Izvor: Sensa.hr