Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 mali crveni luk
  • sitno iscekan i naredan komad svežeg đumbira (širine oko 4 cm)
  • 1 čen naseckanog belog luka
  • 6 šolja bujona
  • 8 iseckanih šargarepa na kolutove
  • sok jedne limete
  • 1 šolja jogurta
  • so
  • biber
  • peršun

Priprema:

Zagrejte ulje na tiganju, smanjite vatru, te dodajte luk da se dinsta dok ne omekša.
Dodajte beli luk i đumbir, te dinstajte jedan do dva minuta.
Pojačajte vatru, dodajte šargarepu, te u posudu dodajte bujon da provri.
Smanjite vatru i ostavite da se sve kuva otprilike 25 minuta.
Sklonite posudu s vatre i ostavite sve da se malo ohladi.
U nekoliko navrata smesu stavite u blender i dobro izmiksajte.
Prebacite sve u veliku posudu i ostavite da se ohladi u frižideru najmanje dva sata.
Pre posluživanja, pomešajte sok od limete i jogurt, te začinite po želji.
Poslužite hladnu supu.

Izvor: 24 sata.hr/Stil