Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 mali crveni luk
- sitno iscekan i naredan komad svežeg đumbira (širine oko 4 cm)
- 1 čen naseckanog belog luka
- 6 šolja bujona
- 8 iseckanih šargarepa na kolutove
- sok jedne limete
- 1 šolja jogurta
- so
- biber
- peršun
Priprema:
Zagrejte ulje na tiganju, smanjite vatru, te dodajte luk da se dinsta dok ne omekša.
Dodajte beli luk i đumbir, te dinstajte jedan do dva minuta.
Pojačajte vatru, dodajte šargarepu, te u posudu dodajte bujon da provri.
Smanjite vatru i ostavite da se sve kuva otprilike 25 minuta.
Sklonite posudu s vatre i ostavite sve da se malo ohladi.
U nekoliko navrata smesu stavite u blender i dobro izmiksajte.
Prebacite sve u veliku posudu i ostavite da se ohladi u frižideru najmanje dva sata.
Pre posluživanja, pomešajte sok od limete i jogurt, te začinite po želji.
Poslužite hladnu supu.
Izvor: 24 sata.hr/Stil
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!