Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 mali crveni luk
- sitno iscekan i naredan komad svežeg đumbira (širine oko 4 cm)
- 1 čen naseckanog belog luka
- 6 šolja bujona
- 8 iseckanih šargarepa na kolutove
- sok jedne limete
- 1 šolja jogurta
- so
- biber
- peršun
Priprema:
Zagrejte ulje na tiganju, smanjite vatru, te dodajte luk da se dinsta dok ne omekša.
Dodajte beli luk i đumbir, te dinstajte jedan do dva minuta.
Pojačajte vatru, dodajte šargarepu, te u posudu dodajte bujon da provri.
Smanjite vatru i ostavite da se sve kuva otprilike 25 minuta.
Sklonite posudu s vatre i ostavite sve da se malo ohladi.
U nekoliko navrata smesu stavite u blender i dobro izmiksajte.
Prebacite sve u veliku posudu i ostavite da se ohladi u frižideru najmanje dva sata.
Pre posluživanja, pomešajte sok od limete i jogurt, te začinite po želji.
Poslužite hladnu supu.
Izvor: 24 sata.hr/Stil
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša
Mesečni horoskop za mart 2025: Neko upada u emotivni ćorsokak, nekog čeka dobra zarada, ali i veliki trošak