Kalijum je sjajan mineral, elektrolit i prirodni diuretik, pa pomaže da izbacite višak tečnosti iz organizma, očistite organe od kiselosti i toksina i podstiče metabolizam i mršavljenje, piše Lovesensa.

Kora povrća sadrži najviše kalijuma, zato je važno da u ovom receptu koristite organsku povreće i da ga ne ljuštite.

Održavanje optimalnog nivoa kalijuma u organizmu utiče na metaboličke procese u telu, reguliše phvrednost, utiče na nervne ćelije, ima veliku ulogu u radu štitne žlezde i odličan je za uspostavljanje apsolutne ravnoteže u organizmu.

Zato je kalijumska čorba postala vodeći obrok u jelovniku zdrave ishrane, a evo kako da je sami pripremite!

Recept za kalijumsku čorbu

Sastojci:

  • 4 šargarepe, oprane i neoljuštene
  • 2 krompira, oprani i neoljušteni
  • 1 crni luk isečen na četvrtine
  • 3 štapića celera
  • 1/2 kašike peršuna
  • 1/2 šake iseckanog crvenog kupusa
  • 6 čena belog luka
  • 1 kašika morske soli

Priprema:

U veću šerpu sipajte sve sastojke i sipajte vodu tako da prekrijete povrće. Kuvajte na laganoj temperaturi dok povrće ne bude skuvano. Ako ne možete da jedete supu sa neoljuštenim povrćem, procedite ga ili u blenderu izmiksajte, pa napravite kremastu čorbu.

Kao dodatke možete dodati alevu papriku, biber ili ljutu papriku, po želji.

Napomena: Za pripremu supe koristite samo provereno organsko povrće!

Izvor: Lovesensa