Sastojci:

Bujon od povrća
1/2 šolje suvog belog vna
Maslac, maslinovo ulje
Glavica crnog luka, sitno seckan
300 g pečuraka 2-3 različite vrste (neke iseckajte krupnije, a neke sitnije)
450 g pirinča
Parmezan

Priprema:

Na maslinovom ulju i malo putera propržite sitno naseckan celer (lišće sačuvajte, treba vam za kasnije) i praziluk. Kada se luk upusti dodajte pirinač i uz mešanje propržite desetak minuta. Dodajte vino i mešajte dok ne ispari. Pirinču lagano dodavati bujon dok ne bude kuvan. Na malo maslinovog ulja možete prodinstati seckane pečurke, posoliti ih i umešati u rižoto a pred sam kraj dodajte tanko seckane jabuke, celerov list, peršun i biber. Jabuke možete iseckati na kriške i staviti ih u rernu na nekoliko minuta pa ih dodajte u rižoto.