Lako i od sastojaka koje već imate u frižideru - kolač sa filom od jogurta!

Jednostavan, kremast, a tako jedinstven - ovaj kolačsa filom od jogurta postaće novi recept koji ćete želeti sa svima da podelite.
Pročitajte još:
SAMO MLEKO, JAJA I BANANE: Napravite mekani kolač bez brašna, bez pečenja (RECEPT)
ČUVENA ČOKOLADNA TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA: posno, brzo i lako (RECEPT)
Brzi čoko rolat sa malinama: bez pečenja - savršenstvo slatkog ukusa (RECEPT)
Sastojci za testo:
- 2 žumanca
- 80 g putera
- 70 g šećera
- 1 rendani limun
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Sastojci za krem:
- 2 belanca
- 80 g šećera
- 400 g običnog jogurta
Priprema:
Jaja stavite u veću posudu, pa dodajte šećer i umutite ručnom mućkalicom. Dodajte otopljeni puter, pa nastavite da mutite dok se ne sjedni. Dodajte brašno, limun i prašak za pecivo, pa rukom umesite testo dok ne dobijete jedinstvenu smesu.
Od testa napravite dve loptice jednake veličine, pa ih obmotajte samolepljivom folijom i ostavite u frižider da odstoji oko 30 minuta.
Umutite belanca sa šečerom dok ne dobijete šam, pa dodajte jogurt, a zatim brašno. Mutite dok ne dobijete sjedinjen i fin krem.
Pročitajte još:
Džejmi Oliver - najjednostavniji čoko kolač bez jaja i mleka: recept za aromatični veganski slatkiš
Krambl od šljiva i grožđa: kremasti i hrskavi kolač po receptu naših baka (RECEPT)
RECEPT ZA KRAMBL SA JABUKAMA: najlepši hrskavi kolač iz rerne - pravi se za 15 minuta
Podmažite vatrostalnu posudu buterom i brašnom, pa jednu lopticu testa razvucite ruakma preko cele površine posude tak da bude ravnomerno raspoređeno.
Preko testa sipajte fil i kašikom ravnomerno raspodelite.
Prekpo fila izrendajte na krupno drugu lopricu testa preko cele površine fila.
Stavite u rernu i pecite oko 35 minuta na 180 stepeni Celzijusa.
Kaa je kolač pečen, pospite ga šećerom u prahu i isecite na kocke.
Uživajte u kremastoj poslastici.
Izvor: Lovesensa