Sastojci:
- 2 jabuke
- 2 jaja
- 6-7 kašika brašna
- 4 kašike smeđeg šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 izrendan limun
- 1 šolja mleka
- biljno ulje
- vanilin šećer
- 1/2 kašičice cimeta
Pročitajte još:
Priprema:
Mikserom umutite jaja i šećer dok ne dobijete jedinstvenu smesu, odnosno dok se šećer ne istopi. Dodajte u smesu mleko i izrendan organski limun. Promešajte i dodajte brašno. Mešajte ručnom mutilicom dok ne razbijete grudvice brašna i ne dobijete jedinstvenu smesu. Zatim dodajte prašak za pecivo.
Oljuštite dve jabuke pa izrendajte u smesu. Zatim promešajte i dodajte malo vanilinog šećera i cimet.
Tiganj podmažite sa biljnim uljem i zagrejte ga na jačoj vatri, a zatim sipajte kašikom smesu za kolač i pržite sa jedne i druge strane dok ne dobijete poslasticu zlatne boje.
Dobijene kolače pospite vanilinim šećerom i cimetom, po želji.
Izvor: Lovesensa
Dnevni horoskop za 17. februar 2025: Vagi kontakti donose nove prilike, Lav preteruje sa emocijama
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša