Sastojci:

  • 2 jabuke
  • 2 jaja
  • 6-7 kašika brašna
  • 4 kašike smeđeg šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 izrendan limun
  • 1 šolja mleka
  • biljno ulje
  • vanilin šećer
  • 1/2 kašičice cimeta

Pročitajte još:

RECEPT ZA NAJLAKŠI KOLAČ SA JABUKAMA: brzo se sprema, a divan ukus vratiće vas u detinjstvo

RECEPT ZA KRAMBL SA JABUKAMA: najlepši hrskavi kolač iz rerne - pravi se za 15 minuta

KOLAČ KOJI MOŽETE DA JEDETE I KADA ŽELITE DA SMRŠATE: neodoljivi slatkiš od jabuka i ovsenih pahuljica - spreman za 15 minuta (RECEPT)

Priprema:

Mikserom umutite jaja i šećer dok ne dobijete jedinstvenu smesu, odnosno dok se šećer ne istopi. Dodajte u smesu mleko i izrendan organski limun. Promešajte i dodajte brašno. Mešajte ručnom mutilicom dok ne razbijete grudvice brašna i ne dobijete jedinstvenu smesu. Zatim dodajte prašak za pecivo.

Oljuštite dve jabuke pa izrendajte u smesu. Zatim promešajte i dodajte malo vanilinog šećera i cimet.

Tiganj podmažite sa biljnim uljem i zagrejte ga na jačoj vatri, a zatim sipajte kašikom smesu za kolač i pržite sa jedne i druge strane dok ne dobijete poslasticu zlatne boje.

Dobijene kolače pospite vanilinim šećerom i cimetom, po želji.

Izvor: Lovesensa