Ako volite ukus pomorandži, onda možete od njih napraviti zdrav i neverovatno ukusan džem.

Donosimo vam recept za džem od pomorandži bez šećera, od samo 2 sastojka.

Prvi su naravno pomorandže, a drugi je med.

Ova predivna marmelada savršeno se slaže sa puterom i integralnim hlebom, a evo kako da je napravite.

Pročitajte još:

Recept za domaći sok od pomorandže: napitak pun vitamina C

Posna poslastica: sveži žele od pomorandže sa agar agar pahuljicama i nanom (POSNO + RECEPT)

Veganski recept: okrepljujuća supa od šargarepe, pomorandže i đumbira

Recept za domaći džem od pomorandži

Sastojci:

  • 8 organskih pomorandži
  • 1 1/2 šolja oraganskog meda

Priprema:

Uklonite u potpunosti koru sa četiri pomorandže i skinite sa voćke, koliko možete, beli sloj od kore. Sa ostale četiri pomorandže takođe uklonite koru i beli sloj, ali koricu sačuvajte za džem. Sa korice skinite unutrašnji beli sloj (što više skinete, smanjićete gorčinu). Tanke narandžaste korice iseckajte na kockice i ostavite sa strane.

Kriške pomoranži presecite na pola i izvadite sve semenke, pa ubacite pomorandže u blender. Mutite dok ne dobijete jedinstvenu smesu, odnosno kašasti sok.

U šerpu ubacite sok od pomorandže, iseckanu koricu i med. Dobro promešajte da se sjedini, pa kuvajte na jakoj vatri oko 40 minuta do 1 sat uz stalno mešanje.

Kako biste proverili da li je džem skuvan, odvojite jednu kašičicu na tacnu i proverite da li je stegnut. Ako vam džem još uvek izgleda retko, nastavite da ga kuvate uz stalno mešanje.

Skuvan džem ostavite da se ohladi, pa ga sipajte u teglu.

Čuvajte ga u frižideru do mesec dana.

Izvor: Lovesensa