Probajte ukusan bezgluteinski kolač sa makom!

Sastojci:
- 6 jaja
- 180 gr šećera
- 3 kašike oraha
- 280 gr maka
- 180 gr putera
- ekstrakt vanile
- džem od kajsije
Pročitajte još:
Vegan brauni bez šećera: najbolji kolači bez pečenja + glazura bez čokolade (RECEPT + POSNO)
Zdravi recepti: ovseni keks sa brusnicama i crnom čokoladom
Priprema:
Razdvojiti žumanca od belanca. Umutiti žumanca sa šećerom. Zatim dodati puter. Mutiti dva-tri minuta. Dodati mak, kakao i vanilin ekstrakt.
Izmutiti belnca u čvrst sneg. Pomešati dve smese. Peći 25-30 minuta na 180 C.
Ohladiti 15 minuta, premazati džemom od jagoda i posuti krupno seckanim orasima.
Izvor: Stil/ Iggi The Cook