Praline i čokoladne poslastice možemo obogatiti ne samo uobičajenim dodacima poput oraha, već i malo egzotičnijim sastojcima, kao što su pistaći ili semenke konoplje, bogate zdravim omega-3 masnim kiselinama.

Sastojci  (za 30 pralina)

  • 250 g narendane crne posne čokolade
  • 100 ml "pavlake" od indijskog oraha (vidite dole)
  • kašika kokosovog ulja
  • kašika konjaka
  • kakao za dekoraciju

Priprema:

Zagrejte "pavlaku" da bude vrela, ali da ne proključa. Umešajte kokosovo ulje. Prelijte time rendanu čokoladu i sačekajte pola minuta, da čokolada počne da se topi. Onda počnite da mešate polako, dok se sva čokolada ne istopi i sjedini. Stavite smesu u frižider preko noći. Kada se smesa stegne, vadite malo po malo i pravite kuglice. Uvaljajte kuglice u kakao i držite u frižideru.

Napomena: pavlaka od indijskog oraha dobija se mlevenjem presnog indijskog oraha sa malo više vode, u nekom dobrom blenderu.