Sastojci:

  • 1 šolja brašna
  • 1 kašicica praška za pecivo
  • pola kašicice krupne morske soli
  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 2/3 šolje seckanih oraha
  • 1 šolja narendane šargarepe
  • 1/2 javorovog sirupa (sobna temperatura)
  • 1/2 nerafinisanog kokosovog ulja
  • kašičica narendanog đumbira

Priprema:

Ugrejte rernu na 200 stepeni. Pomešajte brašno, orahe, šargarepu, ovsene pahuljice, so, prašak za pecivo a u odvojenoj činiji pomešajte javorov sirup, đ umbir i kokosovo ulje. Sjedinite suve i tečne sastojke. Spuštajte po kašičicu mase za keksiće na pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite 10-12 minuta dok ne postanu zlatno-braon.