Sastojci:
- 1/2 šolje ovsenih pahuljica, samlevenih u brašno
- 2 kašike ovsenih pahuljica
- 2 kašike seckanih listića badema
- 5-6 kašika kokosovog ulja ili organskog putera
- 5-6 kašika javorovog sirupa
- 6-8 slatkih šljiva
- sok od 1 pomorandže
- 1 kašika javorovog sirupa
- 1 kašika sušenih cvetova lavande
Priprema:
Ugrejte rernu na 170 stepeni. Isecite šljive na male parčiće, stavite u posudu koja ide u rernu, prelijte sokom od limuna, zasladite 1 kašikom javorovog sirupa i dodajte cvetove lavande. U odvojenoj posudi izmešajte ovseno brašno, pahuljice, ulje, badem i javorov sirup tako da liči na mrvice hleba. Pospite preko šljiva i pecite 25-30 minuta dok ne porumeni.
Jelena Belgrave je chef makrobiotike i zdravsteni savetnik, London, UK, [email protected]
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Dnevni horoskop za 19. april 2025: Devica uklanja sve prepreke, Ovan se odriče nečeg dragocenog
Ove 2 stvari nikad ne treba da tražite od partnera: Ako poželite da on bude ovakav, nađite drugog
3 lekcije Uskrsa za svaki dan: Koje poruke najvećeg hrišćanskog praznika možemo da primenimo uvek i svuda?