Sastojci:

  • 1/2 šolje ovsenih pahuljica, samlevenih u brašno
  • 2 kašike ovsenih pahuljica
  • 2 kašike seckanih listića badema
  • 5-6 kašika kokosovog ulja ili organskog putera
  • 5-6 kašika javorovog sirupa
  • 6-8 slatkih šljiva
  • sok od 1 pomorandže
  • 1 kašika javorovog sirupa
  • 1 kašika sušenih cvetova lavande

Priprema:

Ugrejte rernu na 170 stepeni. Isecite šljive na male parčiće, stavite u posudu koja ide u rernu, prelijte sokom od limuna, zasladite 1 kašikom javorovog sirupa i dodajte cvetove lavande. U odvojenoj posudi izmešajte ovseno brašno, pahuljice, ulje, badem i javorov sirup tako da liči na mrvice hleba. Pospite preko šljiva i pecite 25-30 minuta dok ne porumeni.

Jelena Belgrave je chef makrobiotike i zdravsteni savetnik, London, UK, tresnjeitricikli@gmail.com