Sastojci:
- 1/2 šolje ovsenih pahuljica, samlevenih u brašno
- 2 kašike ovsenih pahuljica
- 2 kašike seckanih listića badema
- 5-6 kašika kokosovog ulja ili organskog putera
- 5-6 kašika javorovog sirupa
- 6-8 slatkih šljiva
- sok od 1 pomorandže
- 1 kašika javorovog sirupa
- 1 kašika sušenih cvetova lavande
Priprema:
Ugrejte rernu na 170 stepeni. Isecite šljive na male parčiće, stavite u posudu koja ide u rernu, prelijte sokom od limuna, zasladite 1 kašikom javorovog sirupa i dodajte cvetove lavande. U odvojenoj posudi izmešajte ovseno brašno, pahuljice, ulje, badem i javorov sirup tako da liči na mrvice hleba. Pospite preko šljiva i pecite 25-30 minuta dok ne porumeni.
Jelena Belgrave je chef makrobiotike i zdravsteni savetnik, London, UK, tresnjeitricikli@gmail.com
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!