Voćna torta u varijanti kakvu ste do sada imali retku priliku da probate. Potpuno je veganska i posna - bez mleka i jaja, a sjajno je što ne sadrži ni brašno i ne peče se. Tajni trik je u agar agar prahu koji voćne sokove i sirupe savršeno zgusne.

Glavna zvezda ove torte su dve izuzetno slasne voćke - breskve i višnje. Kombinacija slatko kiselkastog predstavlja savršen spoj, a šećer vam nije dovoljan. Podloga torta se pravi od mlevenog keksa uz dodatak kakao praha. Pročitajte ceo recept i napravite nešto osvežavajuće i slatko za svoje najdraže!

Sastojci:

  • 1 tegla kompota od breskve
  • 180 g keksa
  • 60 g kokosovog ulja
  • 2 kađika kakao praha
  • 14 g agar agar praha
  • 200 grama višanja
  • 300 ml soka od višanja

Priprema:

Ubacite u blender keks i miksajte dok ne dobijete peskastu strukturu. Pomešajte keks sa kakom , pa dodajte koksovo ulje. Dobro izmešajte, pa smesu formirajte u biskvit u kalupu od 19 cm. Smesu dobro i ravnomerno rasporedite.

Procedite kompot od breskvi, pa breskve isecite na tanje kriške i poređajte po prvom sloju torte od keksa. Tečnost iz kompota stavite da se zagreje na srednjoj vatri, pa dodajte 7g agar agar praha. Kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne, pa prelijte preko breskvi na torti. Smrznute višnje operite u vodi, pa ostavite da s emalo procede i posuše, pa ih poređajte kao novi sloj na torti.

Sok od višanja sipajte u šerpu, pa kada s ezagreje dodajte preostalih 7 grama agar agar oraha, mešajte dok s ekuva sve dok se ne zgusne. Prelijte sok od višanja preko poslednjeg sloja torte.

Zatim prekrijte tortu folijom, Preko možete staviti foliju sa mehurićima kkoa bi torta bila dekorisana. Ostavite da odstoji u frižideru oko 30, 40 minuta i poslužite.

Izvor: Sensa