Sastojci (za 12-15 komada):

Korpice:

  • 2/3 šolje kokosovog brašna (nezaslađenog)
  • 1/3 šolje brašna od heljdinih klica
  • 1 šolja mlevene suve bademove pulpe
  • 15-20 svežih urmi
  • 1-2 velike kašike vode

Fil:

  • 2 šolje indijskog oraha (potopljenog preko noci)
  • 1 šolja agave sirupa ili meda
  • 2 velike kašike limunovog soka
  • 1 kafena kašicica vanila zrna
  • 3 velike kašike soka od narandže

Voće:

  • ½ banane (iseći na kockice)
  • ¼ ananasa (iseći na kockice)
  • ½ manga (iseći na kockice)
  • 2-3 kivija (iseći na kockice)
  • ½ manjeg nara

Priprema:

Sve suve sastojke za koru fino samleti u procesoru, dodati urme i 1-2 kašike vode. Utisnuti masu u modlu za mafine i staviti u frižider na 3-4 sata. Sve sastojke za fil smutiti u blender da bude kremasto. Pomešati sa seckanim vocem. Izvaditi korpice iz modle, napuniti filom i ukrasiti sa nekoliko zrna nara.

Napomena:

  1. Pravo prirodno kokosovo brašno možete napraviti sami, tako što ćete prvo napraviti kokosovo mleko u odnosu 1:2 (kokos-voda), procediti kroz vrećicu za mleko i ostatak, odnosno pulpu, dehidrirati na 41°C. Kada je sasvim suva, pulpu samleti i koristiti dalje za kolače.
  2. Brašno bademove pulpe se pravi na isti način kao i kokosovo brašno, s tim što se bademovo mleko pravi u odnosu 1:3 (badem-voda).
  3. Heljda se nakon klijanja (2-3 dana) takođe dehidrira na 41°C i samelje se u blenderu za suvu obradu.