Izaberite mešavinu korenastog povrća (šargarepa, žuta šargarepa,cvekla, celer, peršun...) i kupusnjača (karfiol, brokuli, kupus, kelj) i dobro ih operite. Jedan deo povrća možete narezati i poslužiti sirovo (npr., šargarepa, cvekla, celer), a ostalo povrće kratko skuvajte na pari, ali pazite da zadrži žarku boju.
Za sos:
• 3 kašike tahinija (pasta od susama)
• 1 kašika umeboši paste
• 1 kašičica tamnog susamovog ulja
• nekoliko kašika tople vode
Sve sastojke dobro promešajte. Ovaj sos je blagotvoran za varenje -svakako nabavite lekovite umeboši šljive ili umeboši pastu - pomoći će vam ako osećate mučninu u želucu.
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!