Probajte ovaj recept, i napravite hleb od bundeve.

Sastojci:

  • pola kilograma Hokkaido bundeve, oguljene i narezane na kocke
  • 250 g brašna za dizana testa
  • 4 kašike palente
  • kašika sitno seckanog, svežeg ruzmarina, i majčine dušice
  • 2 kašike narendanog parmezana
  • 2 kašike soli
  • 2,5 dl mleka
  • šaka bundevinih semenki

Priprema:

Kocke bundeve kuvajte oko deset minuta. Kadaomekšaju iscedite ih i zgnječite u pire, pa ostavite da se ohladi. Zagrejte rernu na 160 stepeni na vrući vazduh i pripremite kalup za pečenje hleba (8 x 20 cm). Na radnoj ploči pomešajte brašno, ruzmarin i majčinu dušicu, parmezan i so. Dodajte pire od bundeve i mleko. Zamesite testo i stavite ga u zamašćeni kalup za pečenje. Po vrhu pospite bundevine semenke. Pecite 50 minuta dok hleb ne postane zlatno smeđe boje.