Zeleni čips je odlična zamena za nezdrave grickalice, prepune soli i aditiva. Pun je vlakana, antioksidansa, omega 3 masnih kiselina i hranjivih sastojaka, a priprema se za samo desetak minuta.

Sastojci:

  • pola glavice kelja (oko deset listova)
  • 2 kašika maslinovog ulja
  • so, biber

Priprema:

Odvojite listove kelja, operite ih, i dobro osušite. Isecite na manje komadiće, dodajte maslinovo ulje, so, biber i dobro promešajte, da se svi sastojci stope. Na pleh stavite masni papir i po njemu poslažite listiće kelja.

Frape od čokolade i kelja protiv osteoporoze...

Zagrejte rernu na 175 stepeni, a onda stavite pleh u nju. Pecite 10-12 minuta, ali ostavite blago otvorena vrata (rerne). Kelj treba da se osuši, a ne i da se prepeče... Izvadite hrskavi kelj iz rerne i ostavite da se ohladi. Poslužite uz jogurt ili grickajte bez umaka, uživajući u ovom originalnom ukusu.

Ovaj recept je dobar za trudnice i decu, i sve one koji vole jednostavne, prirodne ukuse. Ako volite začine, u smesu maslinovog ulja i soli pre pečenja možete dodati i ove sastojke, pa kasnije uživati u kombinaciji.

Dodaci:

  • 2 kašike sveže isceđenog soka od limuna ili jabuke
  • 2 kašike mlevenih badema
  • 2 kašike susamovih ili suncokretovih semenki
  • prstohvat čili papričice
  • beli luk
  • druge začine po želji

Izvor: Alternativazavas.com