Kraljica jesenje trpeze, bundeva, najčeće se peče sa šećerom ili se od nje pravi krem čorba, čuveni potaž od bundeve. Sada vam donosimo jedan zaninmljiv recept u kombinaciji slatkog, slanog i pikantnog - ovakvu pečenu bundevu verujemo da još niste probali.
Savršen je izbor za predjelo, užinu, a možda čak i prilog uz meso kao glavno jelo. Oni koji ne vole ljuto ne moraju stavljati ljutu papriku, ali ostali spoj sastojaka morate da probate. Pospite pre prečenja sa smesom od 3 namirnice - kriške bundeve biće mekane, sočne i sjajno začinjene.
Sastojci:
- 1 kg bundeve
- 1 1/2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika meda
- 1 čen belog luka
- 1 sveža ljuta paprika
- so
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Iljuštite bundevu i isecite je na 8 kriški, a pleh obložite papirom za pečenje. Poređajte kriške bundeve u pleh preko papira za pečenje. U činiji pomešajte maslinovo ulje, med i izgnječeno čeno belog luka. Prelijte dobijenom smesom svaku krišku bundeve sa obe strane. Pecite bundevu oko 40 minuta, a povremeno okrenite kriške na drugu stranu kako bi se ravnomerno zapekle. Kad porumene i omekšaju, znaćete da su dobro pečene. Testirajte viljuškom da li su mekane.
Servirajte na tanjire kriške bundeve, a zatim ih pospite sa solju po želji i sa iseckenom svežom ljutom paprikom za one koji vole pikantno.
Uživajte u ovoj laganoj užini, predjelu ili prilogu uz glavno jelo!
Izvor: Sensa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!