Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRELIJTE BUNDEVU PRE PEČENJA SA 3 NAMIRNICE, UKUS JE POSEBAN: Super spoj slatkog, slanog i pikantnog - unikatan recept!

Autor Teodora Andrić

Drugačiji recept za pečenu bundevu - prelijte je sledećom smesom, spoj ukusa je neverovatan! Odličan izbor za jesenju užinu ili predjelo...

 Drugačiji recept za pečenu bundevu. Izvor: Youtube/Printscreen/ Fontana Forni USA

Kraljica jesenje trpeze, bundeva, najčeće se peče sa šećerom ili se od nje pravi krem čorba, čuveni potaž od bundeve. Sada vam donosimo jedan zaninmljiv recept u kombinaciji slatkog, slanog i pikantnog - ovakvu pečenu bundevu verujemo da još niste probali.

Savršen je izbor za predjelo, užinu, a možda čak i prilog uz meso kao glavno jelo. Oni koji ne vole ljuto ne moraju stavljati ljutu papriku, ali ostali spoj sastojaka morate da probate. Pospite pre prečenja sa smesom od 3 namirnice - kriške bundeve biće mekane, sočne i sjajno začinjene.

Sastojci:

  • 1 kg bundeve
  • 1 1/2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika meda
  • 1 čen belog luka
  • 1 sveža ljuta paprika
  • so

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Iljuštite bundevu i isecite je na 8 kriški, a pleh obložite papirom za pečenje. Poređajte kriške bundeve u pleh preko papira za pečenje. U činiji pomešajte maslinovo ulje, med i izgnječeno čeno belog luka. Prelijte dobijenom smesom svaku krišku bundeve sa obe strane. Pecite bundevu oko 40 minuta, a povremeno okrenite kriške na drugu stranu kako bi se ravnomerno zapekle. Kad porumene i omekšaju, znaćete da su dobro pečene. Testirajte viljuškom da li su mekane.

Servirajte na tanjire kriške bundeve, a zatim ih pospite sa solju po želji i sa iseckenom svežom ljutom paprikom za one koji vole pikantno.

Uživajte u ovoj laganoj užini, predjelu ili prilogu uz glavno jelo!

Pogledajte

00:11
Ovsena kaša sa bundevom
Izvor: TikTok/kkshevchenko
Izvor: TikTok/kkshevchenko

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj